Overvolle kerk neemt afscheid van doodgereden meisje

Ertvelde / Evergem -

“Het doet deugd om de pijn en het verdriet niet alleen te moeten dragen”, zei de pastoor. De kerk van Ertvelde-centrum was dan ook tot de allerlaatste plaats gevuld om afscheid te nemen van Anouk Van de Walle (10). Op de laatste lesdag voor de kerstvakantie kwam het meisje om bij een verkeersongeval.

“Met een welverdiende vakantie in zicht gebeurde het ondenkbare”, zei de pastoor. “In enkele seconden haalde de dood het leven in. Daardoor werd plots alles anders. Anouks plaats thuis aan tafel en in de klas blijft voortaan leeg. De uitvaartplechtigheid brengt ons samen om mekaar te helpen de onmacht te delen. Het doet deugd om de pijn en het verdriet niet alleen te moeten dragen.”

Anouks papa Koen legde met de steun van zijn vrouw Els moedig een emotioneel getuigenis af over zijn overleden jongste dochter. “Lieve ‘Noelie’, je verraste ons al bij de geboorte. We verwachtten immers geen meisje en hadden daarvoor dan ook geen naam klaar”, zei hij. “Ons eigenzinnig meisje kreeg de naam van de Nederlandse zangeres Anouk. Ons Anouk ging vrolijk door het leven. Ze tekende en knutselde graag en ze koos zelfverzekerd voor het voetbal als hobby. Anouk maakte ook filmpjes, stripverhalen en leuke liedjes.”

Ook meter Eveline nam het woord. Ze zei dat ze trots is op Anouk, dat iedereen het pittige meisje graag zag en dat ze voor altijd een plaatsje heeft in haar hart. Tante Lies zette het meisje neer als de clown van de familie, die steeds uitpakte met grappen en grollen.

De meeste mensen konden hun tranen niet bedwingen. In de voorbeden werd steun gevraagd voor Anouks ouders en zus Lara. “Indachtig dat de dood nooit het laatste is, omdat de liefde sterker is dan de dood, wens ik dat Anouk verder zal schijnen als een ster aan het firmament”, zei de priester nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees