Tom Boonen (35, wielrennen) en Stoffel Vandoorne (23, autosport)

Boonen over Stoffel Vandoorne: “Hij is de enige die ooit met mijn Ferrari heeft gereden"

Boonen kent Vandoorne goed: “Hij is de enige die ooit met mijn Ferrari heeft gereden. Buiten mezelf dan.” Foto: Patrick Hattori

Auto’s. Voor Stoffel Vandoorne zijn carrière, voor Tom Boonen een passie. Voorlopig toch, want als die fiets aan de wilgen hangt, gooit Boonen zich gegarandeerd op de autosport. Dan kruisen hun wegen misschien op één of ander circuit. Nu was dat in Spanje, op de stage van Etixx-Quick Step. Zonder motor.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

Een coffee ride noemen ze het, een kort ritje met een espresso of cappuccino als keerpunt. Maar kort is een relatief begrip. Al helemaal als tussen het hotel en de koffie een pittig klimmetje blijkt te liggen. En als twee Etixx’ers wat “blokjes” moeten doen. Stoffel, vers uit het vliegtuig, zweet, puft, kreunt, plooit, maar breekt niet. En als de nood het hoogst is, is er nog altijd de volgauto om het gaatje te dichten. Stoffel klampt zich vast als een volleerde prof. Wat opvalt: tijdens de hele rit rijden Stoffel en Tom zij aan zij. En ze babbelen honderduit.

Jullie kennen mekaar?

Tom Boonen: “Hij is de enige die ooit met mijn Ferrari heeft gereden. Buiten mezelf dan.”

Stoffel Vandoorne: “Op de Curbstone Track Days in Francorchamps, eind december 2014.”

Zelfs je vrouw reed er nog niet mee?

Boonen: “Die wil er zelfs nog niet naast gaan zitten, laat staan rijden. Hij is nochtans makkelijk te besturen. Het is ook niet het soort auto dat je zomaar meegeeft aan vrienden. Want die willen altijd wel eens proberen wat hij kan. Dat komt zelden of nooit goed. En dan moet je het gaan regelen, onder vrienden. Daarom, ik doe dat liever niet.”

Hoe vaak ben je al gecrasht?

Vandoorne: “Hout vasthouden, maar ik heb nog geen grote crash gehad.”

Tom heeft al iets meer ervaring op dat vlak, hoe is het nu met je?

Boonen: “Goed. Ze hadden mij zes maanden voorgespiegeld, we zijn nu twee maanden verder en ik train goed mee. Ik heb nergens nog last van, alleen mijn gehoor. Links ben ik deels mijn gehoor kwijt en dat is blijvend. Dat is ambetant, maar het went wel.”

Corrigeer