Stephanie Van Houtven (SP.A) nieuwe districtsvoorzitter: “Collectief belangrijker dan individueel scoren”

Stephanie Van Houtven (SP.A) nieuwe districtsvoorzitter: “Collectief belangrijker dan individueel scoren”

Preneel (Groen) en Van Houtven (SP.A) zijn tevreden over de samenwerking. “De neuzen staan in dezelfde richting.” Foto: jvdp

Borgerhout -

Een nieuw jaar houdt voor Borgerhout een politieke verandering in. Stephanie Van Houtven (SP.A) wordt de nieuwe voorzitter van het districtscollege. Marij Preneel (Groen) zet een stap opzij. Goed voor een terug- en vooruitblik.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgde Borgerhout voor een barst in de Antwerpse dominantie van de N-VA. Het kartel SP.A – Groen vormde een coalitie met PVDA+ in de districtsraad en verwees N-VA naar de oppositiebanken. Van Houtven neemt in 2016 de fakkel over van Preneel als districtsvoorzitter.

De wissel tussen SP.A en Groen is afgesproken. De kans lijkt klein dat er voor Borgerhout wat zal veranderen. Toch?

Van Houtven: “Na ons mooie, gezamenlijke resultaat hebben we samen een bestuursakkoord uitgeschreven. Dat zullen we de komende drie jaar uiteraard verder uitvoeren. Enkel de samenstelling van het college wisselt.”

Preneel: “De mensen gaan daar inderdaad weinig van merken. Stephanie zal wel meer het gezicht worden van het district. Maar we blijven een hechte ploeg. Dat maakt het doenbaar om er elke dag weer met veel goesting in te vliegen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio