Bekende visboer verkoopt woning ‘wegens gemaakt fortuin’

Bekende visboer verkoopt woning ‘wegens gemaakt fortuin’

Guido Meersschaut vraagt bijna een miljoen euro voor de historische herenwoning vlak bij het Gravensteen. Foto: fvv

Gent -

“Te koop na gemaakt fortuin.” Het bord aan de historische herenwoning van Guido Meersschaut doet de wenkbrauwen fronsen. “Het is folklore. Vroeger deed de Franse bourgeoisie in onze stad dat ook”, zegt de bekende Gentse visboer. Pittig detail: Meersschaut maakte in zijn 61-jarige carrière zelf wel flink fortuin.

De statige woning van de gepensioneerde visboer ligt – toeval bestaat niet – op de Kleine Vismarkt, pal in het historische centrum. Een makelaar ‘gespecialiseerd in residentieel vastgoed’ verkoopt het huis voor 945.000 euro. Een half fortuin, zo u wil. En net daarom zijn de borden tegen de gevel en op de inrijpoort zo opmerkelijk.

“Het is folklore”, zegt de man die voor N-VA in de Gentse gemeenteraad zit. “Ik ben op mijn veertiende gestopt met school en meteen beginnen te werken in de vishandel van mijn vader. Mijn broer en ik moesten vooral vis uitvoeren in de stad. Toen sprak half Gent nog Frans. Als die franskiljons iets verkochten, las ik altijd hetzelfde op hun gevel: À vendre après fortune faite. Te koop wegens gemaakt fortuin.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees