Politie zoekt voortvluchtige leden van Sharia4Belgium

Politie zoekt voortvluchtige leden van Sharia4Belgium

Foto: Federale Politie

De federale politie is op zoek naar vier veroordeelde leden van de terroristische groep Sharia4Belgium.

De politie heeft woensdag vier opsporingsberichten verspreid in de zoektocht naar voortvluchtige leden van Sharia4Belgium. Ze werden eerder dit jaar veroordeeld tijdens wat het grootste terrorismeproces uit de Belgische geschiedenis wordt genoemd. Fouad Belkacem (32) en 44 andere ex-leden van Sharia4Belgium werden schuldig bevonden aan terrorisme en veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. Het merendeel van de beklaagden daagde niet op in de rechtbank. De politie is nu op zoek naar Said M'Nari, Hicham Chaib, Soufiane Mezroui en Azeddine Kbir Bounekoub.

Said M'Nari

Said M'Nari was de coördinator van Sharia4Belgium en controleerde de aanwezigheden van de leden. Hij werd betrokken bij de financiële activiteiten van de organisatie.

Na de arrestatie van oprichter Fouad Belkacem nam de man de leidinggevende taken op zich. Said M'Nari werd hiervoor door de Rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar met onmiddellijke aanhouding.

Hicham Chaib

Hicham Chaib was oorspronkelijk de lijfwacht en rechterhand van Belkacem. Hij vertrok naar Syrië en sloot zich aan bij de terroristische groep Majlis Shura Al-Mujahidin. Hij roept moslims op om naar Syrië te komen en bloed te offeren. Uit een filmpje dat gepost werd op internet blijkt dat hij zich heeft aangesloten bij ISIS. Hij zette aan om terroristische misdrijven te plegen en dreigde met terroristische aanslagen en werd hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar met onmiddellijke aanhouding.

Soufiane Mezroui

Soufiane Mezroui was een actief lid van Sharia4Belgium en vertrok naar Syrië, waar hij zich aansloot bij Jabhat Al-Nursa. Binnen deze terroristische groep voert hij een sektarische gewelddadige strijd tegen Sjiieten en alle ongelovigen. Hij werd hiervoorveroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar met onmiddellijke aanhouding.

Azeddine Kbir Bounekoub

Ook Azeddine Kbir Bounekoub vertrok naar Syrië, waar hij zich aansloot bij de terroristische groep Majlis Shura Al-Mujahidin. Later ging hij over naar de terroristische groep Jahbat Al-Nursa. In Syrië bekleedt hij een leidinggevende functie binnen deze terroristische groep.

Uit verschillende filmpjes die gepost werden op internet blijkt dat hij aanzette om terroristische misdrijven te plegen en dreigde met terroristische aanslagen. Hij werd hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar met onmiddellijke aanhouding.

 
 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees