ACLVB dreigt met juridische stappen na uitsluiting van sociaal overleg bij KBC

ACLVB dreigt met juridische stappen na uitsluiting van sociaal overleg bij KBC

Jan Vercamst is de huidige voorzitter van het ACLVB.

De liberale vakbond ACLVB dreigt met juridische stappen nadat hij uitgesloten werd van het sociaal overleg bij bank-verzekeraar KBC. Dat blijkt woensdag uit een persmededeling van ACLVB.

Twistpunt zijn de regionale adviescentra die KBC wil uitrollen. De liberale bond verwierp als enige de vraag tot zondagswerk in die centra. Daarop sloot de directie de bond uit van de verdere onderhandelingen - voor zondagswerk is het akkoord van de drie bonden nodig.

Volgens ACLVB heeft KBC ‘niet het recht’ om eenzijdig te beslissen met wie zij wel of niet naar de onderhandelingstafel gaat. ‘KBC schendt hiermee een eerder gemaakte overeenkomst inzake de organisatie van het sociaal overleg’, klinkt het.

‘Discriminatie’

‘Als bedrijven voortaan de kans krijgen om op zo’n kleingeestige manier bepaalde vakbonden - zelfs als het niet om onze fractie zou gaan - te discrimineren, dan betekent dit de ondergang van het huidig sociaal overlegmodel.’

De vakbond hoopt dan ook dat KBC alsnog zijn houding wijzigt. ‘Indien niet, dan rest er geen andere mogelijkheid dan via juridische weg een deelname af te dwingen.’

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees