Vriend van Salah Abdeslam opgepakt bij huiszoeking in Molenbeek

© Photo News

© AP

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De politie heeft woensdag in Molenbeek twee huiszoekingen uitgevoerd in het kader van terrorismedossiers. Dat heeft het federaal parket aan onze redactie bevestigd. Een van de huiszoekingen vond plaats in het rijhuis in de Delaunoystraat 47, waar de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam drie dagen na de aanslagen in Parijs kon wegglippen.

mkm / cds

De huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vond plaats in de Delaunoystraat 47. Op 16 november, drie dagen na de aanslagen in Parijs, viel de federale politie al met de grote middelen in die woning binnen, op zoek waar de voortvluchtige Salah Abdeslam. Het federaal parket had toen sterke aanwijzingen dat Abdeslam in die woning kon zijn of kon geweest zijn, maar de man werd er uiteindelijk niet aangetroffen.

Woensdag vielen agenten opnieuw binnen in het pand. Bij die huiszoeking werd volgens onze informatie een man opgepakt. Het zou gaan om een vriend van Salah Abdeslam. Het is nog niet duidelijk of die persoon zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. In de vooravond namen ontmijners van DOVO een pakket mee, de huiszoeking is inmiddels afgelopen.

De tweede huiszoeking deze ochtend in Molenbeek kadert dan weer in een ander terreurdossier en zou niets te maken hebben met de aanslagen in Parijs.

De meest gezochte terrorist Salah Abdeslam is nog steeds op de vlucht.

Meer over Terreur in België

MEER NIEUWS