Dieter Vanthourenhout blijft broer Michael voor in Bredene

Dieter Vanthourenhout blijft broer Michael voor in Bredene

Foto: Photo News

Dieter Vanthourenhout heeft woensdag de Versluys cyclocross in Bredene gewonnen. Na een lange solo bleef de 30-jarige West-Vlaming zijn jongere broer Michael Vanthourenhout voor. Klaas Vantornout zorgde voor een volledig podium voor Sunweb-Napoleon Games.

Het was Tim Merlier die voor de eerste echte tempoversnelling zorgde. Hij kreeg Sven Vanthourenhout en Klaas Vantornout mee in steun. Nys en co volgden op enkele meters. In de tweede ronde vormde zich een kopgroep met tien renners. Net voor halfkoers versnelde Dieter Vanthourenhout. Achter hem stokte het en speelden de renners van Sunweb-Napoleon Games het ploegenspel. Dieter Vanthourenhout kon zo stelselmatig zijn voorsprong uitbouwen en aan een knappe solo beginnen. Even sloegen Gianni Vermeersch en Sven Nys nog even de handen in elkaar, maar zij werden snel opnieuw gegrepen. Dieter Vanthourenhout bouwde een voorsprong van 50 seconden op en kon uitgebreid zijn vierde zege van het seizoen vieren.

Een mooi afscheidsgeschenk voor sponsor Sunweb. Vanaf 1 januari gaat het team als Marlux-Napoleon Games door.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.