Waarom iedereen foto van hond met ham deelt

Waarom iedereen foto van hond met ham deelt

Foto: Facebook

“Die arme schat.” Met dat soort van reacties erbij delen mensen massaal de foto van een hond met een verbrand gezicht. Tot ze beter kijken.

”Deze arme hond is zwaar verbrand en verminkt geraakt terwijl hij zijn familie probeerde te redden uit een woningbrand. Eén link = één gebed. Eén share = tien gebeden.” Die tekst schreef Stephen Roseman bij de foto van een op het eerste gezicht verminkte hond.

Al snel gingen vele duizenden mensen aan het delen, tot op vandaag al 109.000. Ze uitten allemaal hun medeleven. “Gruwelijk”, “Genees hem, toe”, “Dit is zo triest” en “Die arme schat” zijn maar enkele van de vele reacties.

This poor dog was badly burned and disfigured trying to save his family from a house fireOne like = one prayerOne share = ten prayers

Geplaatst door Stephen Roseman op woensdag 23 december 2015

Maar wie de foto beter bekijkt, merkt al snel dat er iets niet klopt. Van een verbrande hond is geen sprake. Integendeel: het baasje heeft gewoon een sneetje ham op het gezicht van zijn huisdier gelegd. Daarop begonnen langzaam ook enkele kwade reacties te komen.

Roseman zelf wilde voorlopig niet reageren.

Corrigeer

MEER NIEUWS