Kunstschilder Jan Van Houtte bundelt zijn beste werken in fraai kijkboek

Kunstschilder Jan Van Houtte bundelt zijn beste werken in fraai kijkboek

Jan Van Houtte met zijn kijkboek. Op de achtergrond een werk van hem dat de Azteekse zonnegod voorstelt Foto: Jan Vorsselmans

Malle - Jan Van Houtte (83) uit Westmalle is een artistieke duizendpoot. Wie een goed beeld wil krijgen van hij in zijn loopbaan als kunstschilder heeft gepresteerd, kan daarvoor terecht in het kijkboek ‘Jan Van Houtte’.

2015 was een goed jaar voor Jan Van Houtte. “Ik mag niet klagen over de belangstelling en de waardering van kunstminnend publiek", zegt hij.

Het kijkboek ‘Jan Van Houtte’ geeft een adequaat beeld van zijn artistieke veelzijdigheid. Er zijn weinige technieken die hij niet meester is: tekeningen in potlood, houtskool, pastel, retouchegrijs, plus schilderijen in olieverf, acryl, plakkaatverf en aquarel. Heel origineel zijn de icoonachtigen of iconaceeën, met als natuurlijke uitloper de chrysogonieën. Dat zijn werken die uit (blad)goud zijn geboren. Jan Van Houtte schilderde ook eerder abstract uitziende vrouwenportretten en een reeks Azteekse goden.

Jan Van Houtte stelt elk jaar van begin mei tot einde augustus, na telefonische afspraak, zijn atelier Homo Ludens, Wilgenlaan 14 in Westmalle open voor alle kunstliefhebbers. Daar is ook het boek ‘Jan Van Houtte’ (70 bladzijden met een inleiding door Herman Smolders), te koop voor 10 euro.

Info: 03.312.06.07 (Jan Van Houtte)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio