Victor Vazquez neemt afscheid: "Club Brugge is tweede familie geworden"

Victor Vazquez neemt afscheid: "Club Brugge is tweede familie geworden"

Foto: Belga

De transfer Victor Vazquez naar Mexico lijkt een kwestie van uren of dagen. Club Brugge wacht enkel nog op een bankgarantie van Cruz Azul, maar Vazquez nam eigenlijk al afscheid van blauw-zwart: "Ik had na vier jaar nood aan een nieuwe uitdaging."

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het vertrek van Vazquez lijkt vast te staan, en in Het Laatste Nieuws spreekt de Spaanse middenvelder klare taal: "De grootste moeilijkheid was de transfersom. Club wilde meer dan Cruz Azul bood. Dat snap ik ook wel voor een sleutelspeler van 28 jaar, die vorig jaar zijn beste seizoen ooit speelde. Het is niet dat ik einde carrière ben."

"Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert vertelden me dat ze mij nog graag tot het einde van het seizoen wilden houden. Maar mijn tijd bij Club was voorbij, dat gevoel had ik al in de zomer. Ik had na vier jaar nood aan een nieuwe uitdaging. Ik dacht vorige zomer dat ik na mijn goede seizoen wel zou wegraken. Toen er niets uit de bus kwam, had ik het heel moeilijk dat te aanvaarden. Uiteindelijk ben ik weer rechtgekropen en heb ik toch enkele goede matchen gespeeld. Ik wilde me ook tonen, omdat ik in de winter absoluut weg wou."

"Soms kan je gewoon geen neen zeggen"

Vazquez vertrok gisteren met zijn gezin vanuit Zaventem naar Mexico-Stad, waar hij zijn nettoloon maar liefst kan verdrievoudigen: "Soms kan je gewoon geen neen zeggen. Een land met een fantastische temperatuur, waar Spaans gesproken wordt en ik een geweldig salaris krijg. Ik moet aan de toekomst van mijn familie denken. Misschien was het de laatste kans om zoveel te kunnen verdienen."

"Ik besef dat het niveau in Mexico een stuk lager is dan in Europa. Dat is ook de reden waarom ik twijfelde, maar als de dingen die je echt wil niet op je pad komen, moet je soms een andere keuze maken. Er was wel interesse van lager gerangschikte ploegen uit Spanje, maar dan had ik bij wijze van spreken moeten inleveren op mijn loon bij Club. Als mijn contract bij Cruz Azul afloopt, zal ik 32 zijn. Het ideale moment om terug te keren naar Spanje. Ondertussen kom ik in een competitie terecht waar het voor mij makkelijker zal worden. Niet zo hard als in Europa, daar kijk ik naar uit."

"Club Brugge is tweede familie"

Vazquez speelde vier seizoenen in onze competitie: "Ik heb hier veel geleerd. Ik heb dan ook veel trainers gehad. Soms was het heel hard omwille van blessures en de druk om kampioen te spelen, maar uiteindelijk heb ik hier veel goede momenten gehad. Mijn mooiste? Vorig seizoen. Ik ben trots op ons Europees parcours, de bekerwinst en ons hele jaar. Met dank aan Michel Preud'homme, die geweldig werk verzet. Voor mij is hij de beste trainer die ik bij Club heb gehad."

"Het slechtste moment was toen ik in december 2014 die enkelblessure opliep. Ik zat net in mijn beste periode. Alles liep perfect en dan die blessure. Daar ben ik belangrijke matchen misgelopen. En ook de Gouden Schoen. Ach, evengoed kan je stellen dat Praet het misschien net iets meer verdiende dan ik. Weet je, ik heb in mijn carrière tot nu toe maar twee ploegen gekend: Barcelona en Club Brugge. Beide zijn na verloop een tweede familie geworden. Hopelijk kan ik dat na drie jaar ook zeggen van Cruz Azul."

Corrigeer