Gastoevoer in Hertsberge na een dag werken hersteld

Gastoevoer in Hertsberge na een dag werken hersteld

themabeeld. Foto: BELGA

Hertsberge / Oostkamp - In het West-Vlaamse Hertsberge, bij Oostkamp, is de gastoevoer opnieuw hersteld omstreeks 18 uur. Dat meldt de gemeente Oostkamp. Netbeheerder Eandis werkte de hele dag om een gascabine te herstellen die donderdagochtend werd aangereden door een tankwagen.

Zoals beloofd zijn Oostkamp en Eandis erin geslaagd om 285 gezinnen vanaf 18 uur opnieuw gas te leveren. Achttien straten zaten sinds 5 uur donderdagochtend zonder gas nadat een vrachtwagen een cabine had geraakt. Eandis stelde meteen alles in het werk om de schade te herstellen en informeerde ook de betrokken inwoners.

Er werd zelfs een infopunt ingericht en een infolijn ingeschakeld, die inmiddels niet meer bemand is. "Dank aan de inwoners voor jullie begrip en geduld, aan de vele medewerkers van Eandis voor jullie inzet, en aan de collega's voor jullie ondersteuning", besluit Oostkamp.

Zo'n ongeval vlak voor Oudejaarsavond was nogal vervelend. In de horecazaken in het dorp merkten ze uiteindelijk niets van het ongeval. Beide zaken zijn donderdag sowieso gesloten en ook bij de traiteurs konden de zaken gewoon doorgaan. De inwoners van Hertsberge zelf hadden wel begrip voor de situatie. Al zaten sommigen van hen wel een dagje in de kou.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees