Vroedvrouwen hebben handen vol met vier nieuwjaarsbaby’tjes in AZ Alma

Evelyn Van Hecke en Tommy Temmerman met hun flinke zoontje Maxim. Foto: © Michel Wijne

Eeklo / Maldegem -

De kraamafdeling van AZ Alma beleefde een drukke nieuwjaarsdag. Vroedvrouwen Brigitte Claeys en Veerle Paesbrugghe hadden de handen vol met de geboorte van vier nieuwjaarsbaby's. Ook in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze zagen twee baby's het levenslicht.

De kleine Maxim was gisteren de eerste baby die het levenslicht zag. Hij werd geboren om 11.33 uur. “De weeën kwamen op gang tijdens het vuurwerk op oudejaarsavond”, zegt moeder Evelyn Van Hecke (22) stralend. “Rond 2 uur ’s nachts kwamen we in het ziekenhuis aan”, vult vader Tommy Temmerman (25) aan. “Net als bij de geboorte van onze dochter sliep ik in de kraamafdeling in de zetel naast het kraambed van mijn vrouw. Stiekem hoopte ik dat ons derde kindje op 1 januari geboren zou worden, want dat is toch iets speciaals.” “De bevalling is heel goed verlopen”, aldus Evelyn Van Hecke. "Maxim weegt 3,05 kilogram en is 50 centimeter lang.” Vlak na Maxim werd een tweede baby geboren en om 16.01 uur zag baby Stephanie het levenslicht, het dochtertje van Olga (32) en Igor Tymts (38) uit Maldegem. Aan de geboortegolf in AZ Alma bleek gisteren geen einde te komen. Uiteindelijk stopte de teller op vier nieuwjaarskindjes.

Lana laatste nieuwjaarsbaby

Baby Lana was het laatste kindje dat gisteren geboren werd. “Tussen half twaalf en twaalf uur begonnen de weeën door te zetten en om 18.07 uur werd ons dochtertje geboren”, vertellen de fiere ouders Kimberley Maerschalck (26) en Jeroen De Spiegelaere (32) uit Aalter. “Een mooi zusje voor ons zoontje Milo.” Ook in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze zagen op Nieuwjaar twee baby’tjes het levenslicht.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio