CLUBNIEUWS. Oostende biedt op Conté (Anderlecht), Genk erg actief

CLUBNIEUWS. Oostende biedt op Conté (Anderlecht), Genk erg actief

Conté Foto: BELGA

Feestdagen of niet, er werd druk gewerkt in de Jupiler Pro League. Een overzicht van het voornaamste clubnieuws.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De makelaar van Ibrahima Conté (Anderlecht) komt vandaag terug uit Frankrijk en dan komt er wellicht schot in zijn transfer. KV Oostende zou de dribbelaar maandag graag meenemen op stage en bracht daarom een eerste bod uit bij Anderlecht. Van Hasi mag de Guineeër echter pas vertrekken als er een vervanger is. Dat Fernando Canesin van KVO zou terugkeren naar RSCA wordt evenwel ontkend. Ook Andy Kawaya wil paars-wit graag inruilen voor een nieuwe ploeg op huurbasis. KV Mechelen informeerde anderhalve maand geleden al, maar trainer Jankovic opteert voor andere pistes. Kortrijk ziet wel iets in de flankspeler.

Genk toont zich meteen zeer actief bij de start van de wintermercato. De Limburgers trokken met middenvelder Ruslan Malinovsky een eerste versterking aan, verhuurden talent Siebe Schrijvers aan Waasland-Beveren en hopen vandaag een doorbraak te forceren in het dossier van spits Mbwana Samatta. Een nieuwe spits heeft Genk voorlopig nog niet beet. De Tanzaniaan Mbwana ‘Aly’ Samatta heeft al langer een persoonlijk akkoord met Genk, maar zijn Congolese club TP Mazembe wil hem voorlopig niet laten gaan. De Limburgers hopen vandaag een doorbraak te forceren, of de piste Samatta – die donderdag normaal wordt uitgeroepen tot beste voetballer op het Afrikaanse continent – wordt verlaten. Alessandro Ciranni en Pieter Gerkens genieten interesse van het Nederlandse MVV. Zij mogen eventueel uitgeleend worden.

Voor Matias Suarez had de overgang van Oud naar Nieuw een heel speciaal tintje. De Argentijn van Anderlecht werd op 31 december voor de tweede keer vader. Na dochtertje Halona schonk zijn vrouw Magali nu het leven aan Valentino, een zoon. Dinsdag vertrekt Suarez op stage.

Corrigeer