Van zondag 3 tot en met zaterdag 9 januari in Marbella (Spanje)

STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Afsluiten met ochtendloopje

Mechelen - KV Mechelen trekt een week naar de Spaanse zon. Vanuit Marbella volgt onze reporter David Van den Broeck het doen en laten van Malinwa. Oefenen doen de spelers van coach Jankovic tegen het Albanese Skenderbeu op 7 januari en tegen het Nederlandse ADO Den Haag op 8 januari.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

9 januari: De Witte opnieuw fit krijgen

Vandaag keerden de spelers in de namiddag huiswaarts (weliswaar via Eindhoven), na een geslaagde stageweek. Maar niet voordat Jankovic zijn spelers in Marbella nog een allerlaatste ochtendloop voorschotelde. Een allerlaatste keer afzien in een aangename temperatuur. Wat KV nu nog rest, in de week voor de match tegen Westerlo, is het vastleggen van de vervanger voor Kosanovic, én De Witte weer helemaal topfit krijgen.

8 januari: exit Kosanovic, winst tegen ADO

Kosanovic has left the building. De Serviër nam aan de ontbijttafel afscheid van zijn Mechelse ploegmaats en nam vervolgens een taxi naar de luchthaven. Hij vloog terug naar België voor zijn medische tests bij Standard, waar hij een contract van viereneenhalf jaar tekende.. Dus ook geen Kosanovic na de middag tijdens de oefenmatch tegen ADO Den Haag. Die won KV met 1-0. Het werd een behoorlijk potig duel, de Nederlanders vlogen er bij wijlen stevig in. Voor rust creëerden zij ook het meeste doelgevaar, maar het was toch KV dat het beste van het spel had, met een sterke Van Damme op het middenveld. De winning goal viel na rust, toen het gepareerde schot van Wolski voor de voeten van Matthys belandde en die raak trof. Gillet kwam niet meer in de problemen, na rust creëerde ADO helemaal niks meer. Jankovic liet opnieuw elf spelers negentig minuten afwerken. Opstelling: Gillet, Paulussen, Cocalic, Vanlerberghe, Volkov, De Petter, Van Damme, Matthys, Hanni, Wolski, Verdier

 

Donderdag 7 januari

KV Mechelen won met 2-1 van de Albanese kampioen Skenderbeu. Na zeventien minuten kwam Malinwa wel nog op achterstand. Progni duwde de rebound binnen nadat Moris redding bracht. Op het half uur viel de 1-1. Leal zette zich door op links en zette voor richting Naessens, die binnen werkte. KV ging uiteindelijk ook met de zege lopen. Enerzijds dankzij Moris. Hij stopte vlak na rust de penalty die de doelman van Skenderbeu zowaar trapte. Anderzijds dankzij Veselinovic. Hij tikte net voor het uur de voorzet van Corryn binnen. Jankovic liet elf man negentig minuten spelen, morgen tegen ADO Den Haag speelt een totaal andere ploeg.

Opstelling KV: Moris, Chen, Satli, Cobbaert, Corryn, Rits, Verbist, Claes, Naessens, Leal, Veselinovic

Woensdag 6 januari

Nieuwe spelers bij KV? Neen, spelers met een nieuwe look. Traditiegetrouw werden de jongeren op stage kaalgeschoren. Na de derde ochtendloop in drie dagen zagen we hen plots zonder hun wilde haren verschijnen: Verbist, Cobbaut (mét staartje achteraan) en doelman Swolfs, die er nog serieus aan moest wennen. 

Na de ochtendloop werkten de spelers de enige veldtraining van vandaag af, want na de middag is het platte rust.  Kosanovic (voet) en Corryn (bekken) bleven net als De Witte en Matthys achter voor oefeningen aan het strand. Na afloop speelden ze aan het zwembad een potje blad-steen-schaar, en nam Corryn ook een (heel) frisse duik. Op de middag arriveerde ook voorzitter Timmermans in het hotel.

's Avonds stond er nog een quiz op het programma, opgesteld door taalcoach Marian. Het winnende team werd na afloop getrakteerd op een prijs (een geel-rood stiertje), het verliezende team werd getrakteerd op een ijskoude duik in het buitenzwembad. 

Een definitieve doorbraak wat betreft de transfer van Kosanovic kwam er nog niet.

Dinsdag 5 januari

Ook vandaag drie trainingen, met opnieuw een ochtendloop langs de kust. Op de veldtrainingen gaat het er intussen steeds intenser aan toe. Ook nu wel weer enkele spelers die ontbraken. De Witte werkte opnieuw een apart programma af, Cocalic trainde deels individueel en deels met de groep. Matthys (enkel) en Kosanovic (voet) bleven uit voorzorg langs de kant. Daarnaast ook nog transferbeslommeringen voor Kosanovic. De Serviër wil graag naar Standard, een stap hogerop, maar ook vandaag raakten beide clubs er niet uit.

 's Avonds tijdens het interview met de twee youngster Cobbaut en Verbist kregen we wat meer inzicht in de 'spelletjes' die op dit soort stages gespeeld worden. Zoals Buffalo, waarbij je je ganse flesje water of je volledige glas moet leegdrinken als je het vastneemt met je rechterhand. Bijna onmogelijk om niet in de fout te gaan. Leal had het blijkbaar vlaggen toen hij een hele kan sinaasappelsap met zijn rechterhand vastnam. De Costa Ricaan werd echter voor één keer gespaard.

Maandag 4 januari

De dag begon al heel vroeg met een ochtendloop, en tijdens de voormiddagtraining werd er opnieuw stevig afgezien, Jankovic (alsook Philippe Vande Walle bij de keepers) legde er de pees op. De jonge Leal grijnsde na afloop veelbetekenend: "Estoy muerto! (ik ben doodop)". Cocalic trainde eerst nog apart, samen met assistent Sven Swinnen. De Witte en (na zijn opwarming bij de doelmannen) ook Coosemans werkten met kinesist Bart De Bruyn op een apart kunstgrasveldje.

In de vooravond werkten de spelers op training vooral enkele matchvormen op balbezit af, met Cocalic die al mocht meedoen als extra man. Na afloop zocht het merendeel van de spelers even het buitenzwembad aan het hotel op. Van een cool down gesproken.

Zondag 3 januari

Na een paar uurtjes rusten werd er om 17 uur al een eerste keer getraind, op het veld van UD San Pedro, op vijf minuten van het hotel. Trainer Aleksandar Jankovic sprak de spelers kort toe voor aanvang van de pittige sessie. T2 Tom Caluwé nam de groep op sleeptouw tijdens het loopwerk, erna stonden er nog wat passoefeningen op het programma. Cocalic gaf voor dat laatste gedeelte verstek, hij moet het nog heel even rustiger aan doen na zijn verrekking aan de adductoren. Net als De Witte, die de hele eerste training oversloeg, met ook nog wat last aan de lies.

Wél van de partij de hele tijd: jongeren Elias Cobbaut (18, centrale verdediger) en Stefan Verbist (18, verdedigende middenvelder), die voor hun goeie werk bij de beloften beloond werden met een stageplek. En ook de jarige Alexander Corryn (22), die dit seizoen nog op zoek is naar zijn eerste speelminuten.

's Avonds was er voor Xavier Chen geen ontsnappen aan: hij moest voor de hele groep zijn zangkunsten tonen. Dat is nu eenmaal traditie voor een nieuwkomer of in dit geval verloren zoon. Chen koos voor 'Je m'appelle Henri' van Daniel Balavoine. Cobbaut en Verbist, die ook moesten zingen, kozen respectievelijk voor 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis en 'Madammen met een bontjas' van Urbanus. Sfeer verzekerd, dat kunt u ook zien in het filmpje.

 

Aanschouw het zangtalent van Elias Cobbaut, Stefan Verbist en Xavier Chen! #stagekvm

Geplaatst door KV Mechelen op zondag 3 januari 2016
Corrigeer