Sven Nys deelt prik uit: "Als ik niet start, wat betekent deze cross dan nog?"

Sven Nys deelt prik uit: "Als ik niet start, wat betekent deze cross dan nog?"

Foto: PN

Topcrossers Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar verkozen de zon boven de Soudal Classic in Leuven. Geen goede evolutie vindt Sven Nys: "Als ik niet start, wat betekent deze cross dan nog?", stelde de Kannibaal van Baal vooraf.

Veldrijden op Sportwereld.be

"Ik voel mij eigenlijk heel goed", aldus Nys. "Ik ben vanmorgen achter de auto naar hier gekomen. Ik herstel goed van al die crossen. Als ik wakker word, denk ik altijd dat ik weer kan koersen. Ik heb dan ook een goed gevoel overgehouden aan Baal en Diegem. Die andere, snellere crossen zijn niet echte waardemeters."

"Ik had een aantal maanden geleden al gedacht dat hier vandaag in Leuven niet gekoerst zou worden", ging Nys door. "Sommige kiezen voor de zon of misschien zijn er andere redenen. Dat is een keuze. Van de jeugd kan ik dat misschien nog begrijpen. Je moet kunnen herstellen na zoveel crossen na elkaar. Maar als ik niet start, wat betekent deze cross dan nog? Ik hoop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en in de toekomst ook aan de start komt van de kleine crossen. Anders vrees ik dat ze gaan verdwijnen."

De crossers van Telenet-Fidea, de toekomstige ploeg van Nys, stonden wel allemaal aan de start in Leuven. "Ja, die mannen zijn er. Op dat vlak moet ik hen niets meer bijleren", besloot Nys.

Corrigeer