Gooikse gemeenschap organiseert optocht en petitie om gezin Muradyan te steunen

Uitwijzing Armeens gezin schokt hele gemeente

Uitwijzing Armeens gezin schokt hele gemeente

Vahram Muradyan en zijn gezin zijn al vijf jaar gelukkig in België. “Terugkeren naar Armenië maakt me echt bang”, zegt Vahram. Foto: yds

Gooik -

De uitwijzing van een Armeens gezin veroorzaakt commotie in Oetingen. Het gezin vluchtte vijf jaar geleden naar België en integreerde zich goed, maar krijgt nu het bevel om het land te verlaten. Het gemeenschapsleven plant enkele acties.

Zo'n vijf jaar geleden kreeg Vahram Muradyan (30) problemen in zijn thuisland Armenië. Hij weigerde als officier van de brandweer om een verslag over een dodelijk ongeval te vervalsen. Bij het ongeval met twee doden was de schoonzoon van een belangrijk politicus betrokken in dubieuze omstandigheden. De wagen was van de brug gereden en binnenin werden flessen sterke drank teruggevonden. Er zat ook een meisje in de wagen. Vahram werd gedwongen het meisje te verzwijgen en het ongeval toe te schrijven aan een klapband. Toen hij weigerde een vals verslag op te stellen, werd hij opgesloten en mishandeld.

Vahram vluchtte met zijn echtgenote Anahit (28) en zijn twee kinderen Tigran (8) en Susanna (6) naar België waar hij in Oetingen werd opgevangen in een huis van het OCMW. Maar net voor Kerstmis kreeg de Armeense familie slecht nieuws: het gezin moet voor 17 januari het grondgebied verlaten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees