Albanese bende pleegde 116 inbraken in drie maanden tijd

© Photo News

Vijf Albanezen worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor 116 inbraken in de regio Antwerpen, Turnhout en het Waasland. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen tot vijf jaar.

svg

De bende was speciaal naar België gekomen om inbraken te plegen en opereerde vanuit Antwerpen. De beklaagden pleegden bijna dagelijks feiten en gingen daarbij steeds op dezelfde manier te werk. Ze drongen in de vooravond woningen binnen door aan de zij- of achterkant een deur of een raam te forceren met een schroevendraaier. Lukte dat niet, dan werd een raam ingegooid. De huizen werden vervolgens helemaal overhoop gehaald en de buit bestond telkens uit juwelen, geld en multimedia-apparaten, die snel verkocht konden worden.

Van eind december 2014 tot midden januari 2015 pleegden Eduart N., Mark P. en Kristjan S. in sneltempo 69 inbraken in onder meer Kapellen, Stabroek, Brasschaat, Wommelgem en het Waasland. Na de arrestatie van Eduart N. op 12 januari 2015 verplaatste het werkterrein zich naar de regio Turnhout, waar nog eens 47 inbraken werden gepleegd. Mark P. en Kristjan S. kregen daarbij versterking van Erjol S. en Tanush N.

Chauffeur

Na doorgedreven telefonie-onderzoek en observaties werd de bende eind maart opgerold. Ook Ilir P. en Rexhina C., die de gestolen goederen hadden afgenomen en voor verblijfplaatsen hadden gezorgd, werden opgepakt.

Mark P., die met 107 inbraken de kroon spant, legde uitgebreide bekentenissen af. Hij beweerde wel dat hij alleen maar als chauffeur had opgetreden. Ook de andere beklaagden bekenden sommige van de feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Justitie

Video

Keuze van de redactie