Voetbal2DE KLASSECERCLE BRUGGE - Voorzitter Frans Schotte klinkt heel ambitieus tijdens nieuwjaarsspeech

“Pagina 2015 is omgedraaid. Eindelijk”

“Pagina 2015 is omgedraaid. Eindelijk”

Trainer Fred Vanderbiest en ex-T2 Ronny Desmet (boven) en icoon Jules Verriest en echtgenote Andrea (onder) luisterden naar de woorden van voorzitter Frans Schotte. Foto: Rudy DECLERCK

Brugge -

Cercle Brugge trainde gisteren twee keer en ’s avonds was er in het stadion de jaarlijkse en steevast gezellige nieuwjaarsreceptie. Er was veel en schoon volk dat luisterde naar speeches van trainer, kapitein en voorzitter.

Fred Vanderbiest kan zich als goede Brusselaar perfect uitdrukken in zowel het Nederlands als het Frans, maar de T1 van Cercle is veeleer een man van daden. VDB hield het gisteren dan ook kort. Hij legde de nadruk op een goede gezondheid voor iedereen. “Ik hoop ook dat alle spelers en stafleden mogen gespaard blijven van blessures en ziektes”, zei Vanderbiest. “Alles is nog mogelijk in deze competitie en ik wil er met iedereen alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik zal er vol voor gaan, met alles wat ik in mij heb en met het temperament dat mij eigen is.”

“Ik wil de hele Vereniging danken voor het vertrouwen. Ik ben hier graag. Hoewel er interesse was van eersteklassers, koos ik er bewust voor om bij Cercle te blijven. Ik geloof heel hard in het groen-zwarte project van Cercle en in de mensen die deze Vereniging leiden en maken. We voelen ons ook zeer gesteund door de duizenden groen-zwarte fans, ook de ongeduldige”, voegde VDB er nog ondeugend aan toe.

Nog zo'n perfect tweetalige grote mijnheer is Faris Haroun. De kapitein at de boter na de draw tegen Lierse maar klonk gisteren weerbaarder dan ooit. “Wij weten dat Cercle op sommige dagen mee uw geluk bepaalt. Ook wij, de spelers, willen we dat Cercle terug naar de top klimt. Het liep niet altijd zoals we hoopten en droomden. Soms ging het zelfs echt fout. Wij voelen ons nadien ook zeer ongelukkig en zouden onszelf wel voor het hoofd willen slaan.”

Promotie

Voorzitter Frans Schotte was de laatste spreker. De baas van Cercle had ook de langste speech. “De bladzijde van 2015 is omgedraaid. Voor velen betekent dit eindelijk omgedraaid. We maakten

ellende mee die wij zelfs onze vijanden, als die er zouden zijn, niet zouden toewensen.”

Schotte stond ook nog even stil bij het overlijden van ex-speler Gregory Mertens maar zocht vooral naar lichtpunten zoals de jeugd, het stadiondossier en de statutenwijziging die meer investeerders toelaat. De voorzitter toonde ook ambitie. “Bij het begin van het seizoen zeiden we dat promotie dit jaar niet moest, maar halfweg moeten we toch bekennen dat wij toch het liefst dit jaar zouden stijgen. Wij hebben immers de ambitie om mee te draaien op het hoogste niveau.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio