VOETBALU19ZULTE WAREGEM

Yarno De Nayer: “Ik trainde al mee met het eerste elftal”

Denderleeuw -

De Denderleeuwse doelman Yarno De Nayer (16) is aan de slag bij Zulte Waregem, waar hij de vaste keeper is bij de U19. Hij deed het bijzonder goed en stond ook al tussen de palen bij de beloften.

Yarno De Nayer bond voor het eerst voetbalschoenen aan bij Standaard Denderleeuw en passeerde ook de revue bij FCV Dender, dat hij in 2012 ruilde voor Cercle Brugge.

“Na één jaartje bij Cercle kreeg ik de kans om bij Anderlecht aan de slag te gaan. Dat betekende sportief een stap vooruit, terwijl ik tegelijkertijd een stuk dichterbij aan de slag kon. Anderlecht is misschien de top in België, maar zelf was ik toch niet onverdeeld tevreden. Zo kon ik bij Anderlecht slechts één keer per maand aan de slag met een keeperstrainer. Die stond nagenoeg voltijds ter beschikking van Svilar, die ook bij de nationale ploeg de nummer één is.”

“Zonder keeperstrainer vreesde ik onvoldoende vooruitgang te kunnen maken. Ik verzamelde wel twee selecties voor de nationale ploeg bij de U16 en trok met de Rode Duivels naar Duitsland. Aan spelen kwam ik niet toe, maar het was wel interessant werken met een keeperstrainer als Filip De Wilde, een gewezen nationale doelman en ook lang keeper van Anderlecht.”

De voorbije zomer koos De Nayer voor Zulte Waregem nadat Gianni De Vos, de keeperstrainer van de eerste ploeg aan de Gaverbeek, hem contacteerde. “Ik trainde zelfs al mee met de eerste ploeg en speelde al wedstrijden voor de beloften. Bij de U19 ben ik de vaste keeper. Ik ben nu uitermate tevreden, want ik kan nu wel werken met een keeperstrainer.”

“Op termijn hoop ik natuurlijk door te groeien naar de eerste ploeg. Hopelijk krijg ik ook nog kansen bij de jonge Rode Duivels. Ik studeer Economie-Wiskunde in Waregem, waar ik op internaat zit. Drie dagen per week bros ik in de voormiddag een paar uur de les om de training te kunnen volgen. Die haal ik nadien wel in. Onze nationale doelman Courtois en Bayern-keeper Neurer zijn mijn idolen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio