CLUBNIEUWS. Alweer verwarring over geleende speler bij OHL, Dompé naar Standard

CLUBNIEUWS. Alweer verwarring over geleende speler bij OHL, Dompé naar Standard

De transfer van Jean-Luc Dompé naar Standard is nog maar een kwestie van tijd. Foto: Belga

Het merendeel van de Belgische eersteklassers vertoeft momenteel in het buitenland, maar onze correspondenten blijven u ook tijdens de winterstages op de hoogte houden van het reilen en zeilen bij uw favoriete ploeg!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

OHL blijft erbij dat Genk-coach Maes Trossard onder druk zette

Luc Denteneer, sportief verantwoordelijke bij OH Leuven, reageerde gisteren in Oliva kort op het bericht dat Leandro Trossard alsnog terugkeert naar OHL. “Leandro heeft altijd gezegd dat hij wilde blijven, maar plots veranderde zijn manager van mening. Een beetje onder druk van Peter Maes, zei hij. En ik denk dat ik hem mag geloven (lacht). Maar Leandro beseft ook wel dat hij daar niet veel zou spelen. En de spelers die zij voorstelden, interesseerden ons niet. Een financiële regeling kon wel, maar wij wilden liefst Trossard houden. We kunnen alleen blij zijn dat hij het seizoen uitdoet bij ons.”

Poletanovic heeft plots geen zin meer in OHL

Vorige week al kondigde OHL, in hetzelfde hotel als AA Gent op winterstage, trots aan dat het tot het einde van het seizoen de Servische middenvelder Marko Poletanovic (22) van AA Gent had gehuurd. Diezelfde Poletanovic vloog gisteren evenwel doodleuk met de Gentse spelersgroep naar Oliva. Om daar dan OHL te vervoegen, werd nog even gedacht. “Neen, ik heb momenteel geen zin in OHL”, zei de Serviër eenmaal aangekomen in het hotel. “Ik train dus met AA Gent.”

De verbazing van OHL was niet klein. “Zijn manager en AA Gent verzekerden ons nochtans dat Marko akkoord was met de uitleenbeurt”, aldus sportief verantwoordelijke Luc Denteneer. “En het stond ook zo in de kranten, daarom hebben wij het ook geofficialiseerd.” Maar hij had er goede hoop op dat Poletanovic net als Trossard vandaag bekeerd zou kunnen worden. “We plannen in het hotel een goed gesprek met zijn manager en Michel Louwagie, het kan heus nog wel in orde komen.”

Jelle Vossen ziek

Voor Jelle Vossen moet de trainingsarbeid op het trainingskamp van Club Brugge nog beginnen. De spits heeft last van buikgriep en bleef binnen. Bernie Ibini-Isei revalideerde eveneens binnen. De gisterenavond gearriveerde Felipe Gedoz beperkte zich in de voormiddag tot fitness en dook pas ‘s namiddags op het trainingsveld op. Brandon Mechele (knie) werkte voor de middag individueel, maar kon in de namiddag opnieuw aansluiten. Pereira en Bolingoli werkten – met kleine kwaaltjes – binnen.

Kage traint weer met groep, Kamara mag weg

Een dag voor het vertrek naar de stage in Knokke hervatte KV Kortrijk gisteren de trainingen. Zonder Aboubakar Kamara, maar mét Hervé Kage. Beide spelers werden in december nog als getuigen verhoord in een vermeende verkrachtingszaak, waarvan het slachtoffer achteraf de klacht introk. De club zette beide spelers tijdelijk op non-actief. Intussen is Kamara niet meer welkom.

Kage is dat wel, maar hij wil verder niet meer ingaan op de hele zaak. “Ik had nog een gesprek met hem vóór de week rust en hij overwoog om zelf een klacht in te dienen. Maar of hij dat nu ook gedaan heeft, weet ik niet”, aldus CEO Patrick Turcq. Ook trainer Johan Walem veegt de spons over het verhaal. “Nee, ik er heb niet meer met hem over gepraat.” Kage trainde gisteren mee maar gaf tegen het einde aan een vrij lusteloze indruk. Hij sloot ook de loopoefening als laatste af. “Ik voel niets meer van mijn blessures, maar ben wel wat ziek”, was zijn enige commentaar.

Contract Hamalainen wordt niet verlengd

Het contract van RC Genk-verdediger Brian Hamalainen, dat volgende zomer afloopt, wordt zoals verwacht niet verlengd. Die boodschap heeft de Deen in Spanje te horen gekregen. “Ik ben blij dat TD De Condé eerlijk is in zijn communicatie”, zegt Hamalainen. “De club houdt een vertrek in januari niet tegen, maar ik denk dat het beter is om uit te kijken naar een nieuwe werkgever voor volgend seizoen.”

Dussaut voor 3,5 jaar naar STVV, ook De Schutter (KVO) in beeld

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd gisteren bevestigd: Damien Dussaut verhuist voor 3,5 jaar naar STVV. De 21-jarige Franse verdediger kwam al een tijdje niet meer aan de bak bij Standard en pikt later deze week aan op oefenstage in La Manga. Dussaut moet de concurrentie aangaan met backs Bagayoko en Rherras. 

Ook Niels De Schutter van KV Oostende is in beeld bij STVV. Aanvankelijk waren vooral OH Leuven en Westerlo geïnteresseerd, maar nu informeerde vooral Sint-Truiden naar de diensten van de defensieve middenvelder. De Schutter is in juni einde contract. Hij heeft wel nog twee jaar optie in zijn overeenkomst, maar die zal de kustploeg niet lichten. Hij mocht dit seizoen alleen starten in de verloren bekermatch tegen Antwerp.
De transfer van Jean-Luc Dompé naar Standard is nog maar een kwestie van tijd, tot hij zijn medische keuring kan doen in Luik. Dompé sukkelt met een blessure aan de adductoren.

Ook heel wat youngsters mochten mee op stage met STVV. Naast nieuwkomer Alexis De Sart zijn ook Casper De Norre, Nicolas Gerits, Panagiotis Kynigopoulos én Yentl Meyssen van de partij in La Manga. Laatstgenoemde is de zoon van ex-prof Harald Meyssen, die ook even scoutingswerk voor STVV deed. Yentl Meyssen is 18 jaar en kwam in februari vorig jaar over van Club Brugge. Hij speelt in de spits of als nummer tien. “Mijn eerste buitenlandse stage met STVV”, aldus Yentl Meyssen. “Ik merk meteen dat dit de ideale gelegenheid is om ervaring op te doen.”

De Witte traint nog steeds apart

Gisteren werd er bij KV Mechelen tweemaal pittig getraind en dat na een ochtendloop langs de kust. Seth De Witte werkte nog individueel met de kinesist en kreeg ’s voormiddags het gezelschap van Colin Coosemans, die voorzichtig gebracht wordt. Edin Cocalic kon gisteren wel al grote delen van de groepstraining meedoen.

Servische tester mee op stage

Nieuw gezicht op winterstage bij Moeskroen. De 19-jarige Servische centrale verdediger Marko Rademacher is op proef. Hij speelt voor Hertha Berlijn II in de Duitse vierde klasse. Anice Badri (enkel) en Julian Michel (dij) moesten de namiddagtraining uit voorzorg vervroegd beëindigen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.