Lleyton Hewitt laat Australiërs juichen in Hopman Cup

Lleyton Hewitt laat Australiërs juichen in Hopman Cup

Foto: AFP

Op de Hopman Cup in Perth mochten Oekraïne en Australië dinsdag vieren op de tweede speeldag in groep A.

Oekraïne haalde het met 2-1 van Tsjechië na zeges van Elina Svitolina (7-5, 6-2 tegen Karolina Pliskova) en Alexandr Dolgopolov (7-5, 7-6 tegen Jiri Vesely). Australië Goud klopten voor eigen volk de Verenigde Staten met 2-1. Jarmila Wolfe profiteerde in het eerste enkelspel van de opgave van Serena Williams. Aansluitend was Lleyton Hewitt met 7-5, 6-4 te sterk voor tegen Jack Sock. In het dubbel, waarin Vicky Duval inviel voor Williams, trokken Hewitt en Wolfe met 7-6 (7/4) en 6-1 aan het langste eind.

Op de eerste speeldag had Oekraïne met 2-1 gewonnen van de VS en was Tsjechië met 3-0 te sterk voor Australië. Donderdag staan op de slotspeeldag Australië/Oekraïne en Tsjechië/VS op het programma.

De winnaar van de poule speelt op 9 januari in de finale van dit toernooi voor gemengde landenteams tegen het beste land uit groep B. Die bestaat uit Australië Groen (Nick Kyrgios & Daria Gavrilova), Duitsland (Sabine Lisicki & Alexander Zverev), Groot-Brittannië (Andy Murray & Heather Watson) en Frankrijk (Kenny de Schepper & Caroline Garcia). Op speeldag 1 klopte Australië Duitsland met 3-0 en gingen de Britten met 2-1 voorbij Frankrijk.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.