Uitbreiding op komst voor De Regenboog

Voor De Regenboog is de aankoop goed nieuws, want er is een capaciteitsprobleem. Foto: liv

Kortenberg -

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft een woning met een perceel grond aangekocht in de Kloosterstraat met het oog op de uitbreiding van gemeenteschool De Regenboog. “Goed nieuws, want we kampen met een capaciteitsprobleem”, zegt directeur Johan Vandenbergen.

Basisschool De Regenboog telt 626 leerlingen en is daarmee de grootste van alle gemeentescholen in Groot-Kortenberg. “Er komen steeds meer leerlingen bij”, zegt schepen van Onderwijs Sabine Ledens (N-VA). “De woonprojecten die in het centrum van Kortenberg gerealiseerd worden, trekken jonge gezinnen aan en ook voor hun kinderen moet er plaats zijn in de school. Om daar op te anticiperen, hebben we de woning vlak naast de school aangekocht.”

Het gaat om een perceel grond in de Kloosterstraat 16 van 6 are groot en met een prijskaartje van 285.000 euro. “Hier kunnen we in de toekomst klaslokalen bouwen”, zegt schepen van Openbare Werken Bart Nevens (N-VA). “De woning beschikt ook over een grote tuin wat ons de mogelijkheid biedt om de speelplaats te vergroenen en een speelweide in te richten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio