Topfavoriet Van Aert stiekem al op verkenning voor BK

Topfavoriet Van Aert stiekem al op verkenning voor BK

Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Vandaag pas vindt de officiële verkenning van het BK veldrijden plaats, maar topfavoriet Wout van Aert reed gisteren stiekem al rond op het parcours in Lille. De topfavoriet voor zondag maalde een drietal rondjes af, pleegde even overleg met ploegleider Niels Albert om daarna zijn training elders voort te zetten. Van Aert ontloopt zo de drukte en aandacht.

BK Veldrijden op Sportwereld.be

Op de officiële training van vandaag zal met Telenet-Fidea overigens slechts één profploeg aanwezig zijn. Van de profcrossers tekenen enkel Tom Meeusen, Toon Aerts en Jim Aernouts present. De andere profs verkiezen een training op hun vertrouwde circuit. Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout keren zelfs pas vandaag terug van een stage in Mallorca.

De reden voor hun afwezigheid luidt dat de staat van het parcours door de aangekondigde regenval en de sporen van de jeugdreeksen nog zal wijzigen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.