Zomerse kerstvakantie bezorgt Olmense Zoo geslaagd eindejaar

Zomerse kerstvakantie bezorgt Olmense Zoo geslaagd eindejaar

Pas geboren dieren, zoals deze leeuwtjes, doen het altijd goed. Foto: mto

Balen -

De eindejaarsperiode was een succes voor de dierentuinen. Zo kreeg de Olmense Zoo tijdens de kerstvakantie maar liefst 5.051 bezoekers over de vloer. “Goed weer is altijd positief. En de dieren komen dan ook meer naar buiten.”

5.051 mensen brachten tijdens de kerstvakantie een bezoek aan de Olmense Zoo. Dat is een enorm succes. Vorig jaar lokte de dierentuin ‘maar’ iets meer dan 2.000 bezoekers. “Deze kerstvakantie hebben we zeker een recordopkomst gehad”, zegt Wim Verheyen van de Olmense Zoo. “Het weer was die periode ook heel zacht, met aangename temperaturen en weinig regen. Dat speelt wellicht wel een rol. Goed weer heeft altijd een positieve invloed op het aantal bezoekers. En de dieren komen dan ook meer naar buiten”,

De zoo lanceerde ook een kerstwensenactie. Zo konden bezoekers net als vorige kerstvakantie een kaartje met hun wens in een van de kerstbomen hangen. “Uit alle wensen kiezen we er twaalf uit, die we dit jaar willen vervullen”, zegt Verheyen. “Elke maand wordt een van de twaalf wensen vervuld. Op die actie hebben we veel respons gehad. We moesten zelfs wenskaartjes bijdrukken, omdat er veel bezoekers hun wens wilde achterlaten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio