Braziliaan Rafael Galhardo moet nijpend probleem op rechtsachter oplossen

Anderlecht mikt op maatje van Neymar

Anderlecht mikt op maatje van Neymar

Galhardo (links) speelde twee seizoenen samen met Neymar. Foto: rr

Anderlecht arriveerde gisteren op stage in Spanje zonder versterkingen. De nood is nochtans hoog, want de knieblessure van Andy Najar lijkt erger dan gedacht en dus is er geen enkele rechtsback meer over. Daarom deed paars-wit een bod op Rafael Galhardo (24), een Braziliaanse rechtsachter van Santos die nog samenspeelde met Barça-ster Neymar.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Terwijl AA Gent al vier versterkingen haalde, greep Anderlecht de afgelopen weken al naast twee rechtsachters. Op de dag dat de Braziliaan Rodinei van Ponte Preta het vliegtuig naar België moest nemen, tekende hij voor Flamengo. De Portugees Ivo Pinto van ­Dinamo Zagreb werd dan weer weggekaapt door het Engelse Norwich. Toch probeerde manager Herman Van Holsbeeck rustig te blijven. “We onderhandelen met een rechtsachter van wie de naam nog niet in de kranten stond”, suste hij.

Tot nu. Anderlecht deed namelijk een voorstel aan de Braziliaan Rafael Galhardo van Santos. De Brusselse scouts in Zuid-Amerika zagen hem meermaals aan het werk en zijn overtuigd. Hij werd door Santos wel uitgeleend aan reeksgenoot Gremio, maar daar ontbolsterde hij helemaal en won hij de Zilveren Bal als beste speler.

Rafael Galhardo heeft een puike traptechniek en werd met de Braziliaanse U20 in 2011 nog wereldkampioen. Toen hij kwam piepen bij Santos voetbalde hij er twee seizoenen aan de zijde van Neymar. Ze werden zelfs goeie vrienden, want toen zijn broer Marquinhos Galhardo in 2013 omkwam bij een auto-ongeluk eerde Neymar hem met een foto op Instagram.

Corrigeer