STVV en Standard bereiken akkoord over transfer Edmilson

Foto: Guido Schalenbourg

Junior Edmilson verliet vanmorgen het STVV-kamp, vanaf vandaag is hij een speler van Standard. Beide clubs kwamen dinsdag rond middernacht tot een akkoord over de transfer. Karim Rafiki, de manager van Edmilson pikte zijn poulain op in La Manga om namiddag terug te vliegen naar België. In Luik moet Edmilson morgen medische testen afleggen. Slechts een formaliteit in het hele verhaal. Vervolgens neemt Edmilson het vliegtuig terug naar Alhaurin El Grande, waar de Rouches kamperen voor hun winterstage. Edmilson verhuist voor 3,5 seizoenen naar Standard.

Het nieuws komt niet als een verrassing. STVV bereikte in december al een akkoord met landskampioen AA Gent, maar Edmilson gaf zelf de voorkeur aan een transfer naar Standard. Dat maakte de 21-jarige Braziliaan maandag nog eens duidelijk met een tweet. "Mijn hart heeft voor Standard gekozen", klonk het.

Kort na de bekendmaking van het nieuws werd Edmilson via Twitter al verwelkomd door Standard-voorzitter Bruno Venanzi. "Welcome Home Junior", luidde het. Edmilson was er als de kippen bij om zijn nieuwe baas van antwoord te dienen:

Ferrera

Bij Standard vindt Edmilson zijn ex-coach Yannick Ferrera terug. "Het is een coach die me door en door kent. Hij heeft me al beter gemaakt bij STVV, dus ik zou liegen als ik zeg dat het niet belangrijk voor me is dat Yannick hoofdcoach is op Sclessin", klonk het eerder deze week bij de jonge flankaanvaller.

De smaakmaker van de Truienaars, zoon van oud-prof Edmilson, speelt sinds 2012 voor de Limburgers. De club lichtte vorige maand de optie in zijn contract, waardoor hij tot 2017 vastligt op Stayen. Junior Edmilson had voor de optie werd gelicht geweigerd bij te tekenen voor meerdere seizoenen omdat hij op een transfer naar een grotere club aasde. 

Dompé

De kans is groot dat Edmilson niet de enige Kanarie is die deze winter de overstap maakt naar Standard. Zo bereikten beide clubs ook al een akkoord over de transfer van die andere Truiense smaakmaker, Jean-Luc Dompé. Voorlopig is er echter nog geen akkoord tussen de Fransman en de Rouches.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.