"Vrouwen boven de veertig zijn het nieuwe sexy"

© *

Vrouwen van veertig zijn ervaren, wereldwijs en vol zelfvertrouwen, en dat maakt hen sexy. Dat beweert althans de Amerikaanse Alex Obed, die blogt over relaties en zijn post over 'veertig is het nieuwe sexy' druk gedeeld zag worden op het internet.

tib

Toen een vrouw van veertig voor het eerst zijn profiel op een datingsite aanklikte, wilde Alex, zelf 41, haar wegklikken wegens 'te oud'. Tot een vriendin hem er op wees dat ze wél in zijn leeftijdscategorie paste. Bij wijze van experiment begon hij te daten met vrouwen van veertig en ouder. "Ze hadden zelfvertrouwen. Ze waren direct. Ze waren vrij. En ze waren knap", is zijn conclusie.

"Deze vrouwen hebben levenservaring: vaak hebben ze al een huwelijk en een scheiding meegemaakt. Ze weten dat een huwelijk niet het gouden ticket tot al hun dromen is. Ze hebben geen man nodig om een leegte in hun leven te vullen, ze weten wat ze willen en gaan ervoor. Ze zitten goed in hun vel, ze willen niet langer de vrouw zijn waar alle mannen op vallen. Ze weten wat ze waard zijn, dat ze mooi zijn. Ze hebben gevechten gewonnen en verloren, soms te veel gegeven in vorige relaties en ze kennen het evenwicht tussen geven en krijgen".

"Zelfvertrouwen is sexy"

Ook wanneer het vrouwen het in vorige relaties niet altijd onder de markt hebben, verrijkt hen dat in een nieuwe relatie, aldus Alex. "Er is geen grotere vreugde dan die van vrijheid na te lang in een kooi geleefd te hebben. Eens een vrouw die vrijheid ontdekt heeft, wil ze niet in een nieuwe kooi belanden. En ze wil ook niemand anders in een kooi steken. Hun vrijheid is bevrijdend. Je kan zeggen wat je wil, een vrouw van veertig zal je de ruimte geven om jezelf te zijn"

"Niet onbelangrijk: deze vrouwen zijn knap. Een vrouw die goed voor zichzelf gezorgd heeft, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, die vol zelfvertrouwen is, direct en bevrijd, is heel erg knap. Ze voelt niet meer de nood om de maatschappelijke normen te volgen op gebied van daten, seks en liefde. Ze heeft geen strategie om een man te strikken, ze weet wat werkt en wat juist aanvoelt. En dat is supersexy. Ik heb geen idee waartoe dit zal leiden, maar ik weet één ding: mijn volgende vriendin zal ouder zijn dan veertig".

Lees hier de volledige post van Alex.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie