Fit & Gezond

Olympisch turner promoot workout voor honden

Olympisch turner Louis Smith (26) uit Groot-Brittannië is de eerste die baasjes stimuleert om hun goede voornemens samen met hun trouwe viervoeters te realiseren. In een video demonstreert hij enkele makkelijke sportoefeningen om thuis samen met je hond te proberen.

Uit onderzoek blijkt dat een op de drie honden in het Verenigd Koninkrijk kampt met overgewicht. Daar wil turner Louis Smith, die in 2012 een zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Londen, iets aan doen.

In zijn video, die niet toevallig Petsercise heet en wordt gelanceerd tijdens de Dog Obesity Awareness Week, wordt hij bijgestaan door twee harige vriendjes: een Border Collie die luistert naar de naam Gift en Titch, de Jack Russell. Het trio waagt zich aan verschillende intensieve oefeningen zoals sprinten, squats, crunches en lunges. Volgens Smith kan je de oefeningen makkelijk thuis uitvoeren en heb je enkel een stuk speelgoed en een gezond hapje nodig om je viervoeter te motiveren.

“Net zoals mensen moeten honden de kans krijgen om een gelukkig en gezond leven te leiden. Wij kunnen er bewust voor kiezen, maar honden kunnen dat niet alleen”, zegt Steve Jay van More Than, de Britse verzekeringsmaatschappij die het filmpje hielp te realiseren. “Hopelijk zal deze video elk baasje motiveren om hun honden te trakteren op de bewegingen die ze leuk vinden. Het bijkomende voordeel is dat je er als baasje aan meedoet en er dus ook beter van wordt.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees