VOETBAL3DE PROVINCIALEEENDRACHT HEKELGEM - Steracteur Kenneth Vanbaeden voetbalt op de Bellekouter

“Debuutseizoen valt mee”

 “Debuutseizoen valt mee”

Kenneth Vanbaeden toonde zijn acteertalent in de verfilming van De Helaasheid der Dingen. Foto: dsj

Het jubileumjaar op de Bellekouter draaide op een sisser uit, want de verhoopte promotie naar tweede bleef uit. De club gooide het roer om en zette de tering naar de nering. Met Kenneth Vanbaeden (22) werd zelfs een filmacteur aan boord gehaald.

Jij vertolkte de hoofdrol in de verfilming van de door Dimitri Verhulst geschreven succesroman De Helaasheid der Dingen?

Kenneth Vanbaeden: “Het boek had ik nog niet gelezen toen ik auditie deed, want ik was pas veertien en het richt zich naar een volwassen publiek. Het verhaal speelt zich af in Nieuwerkerken en als Aalstenaar had ik dan ook een streepje voor omdat ik het Oilsjterse dialect beheers. Plots stond ik op de scène met steracteurs als Wouter Hendrickx, Koen De Graeve en Johan Heldenberg. Ik beschikte over totaal geen acteerervaring en was dan ook wel wat verlegen, maar het ging er ontspannen aan toe ondanks de heftige film die werd gedraaid. Als tienjarige deed ik auditie voor de film Buitenspel van Jan Verheyen. Toen werd ik niet geselecteerd, maar vier jaar later rinkelde plots de telefoon en doorstond ik wel met verve de audities.”

Intussen sta je ver van de filmwereld, maar nam je de draad opnieuw op in het voetbal?

“Ik vertolkte na mijn hoofdrol nog wel nevenrollen in Zone Stad, Code 37 en Safety First. Ik sta nog steeds open voor nieuwe uitdagingen. Indien er een raakvlak is met het voetbal, zie ik een nieuwe filmrol best zitten. Ik werk intussen als magazijnier in Wetteren voor BB Concept, een firma in huishoudapparatuur. Na mijn filmdebuut volgde ik twee jaar lang een toneelrichting, maar het puur theoretische over de kunstwereld boeide me niet en ik haakte af om opnieuw een handelsrichting in te slaan. Mijn maatje Robby De Smet voetbalde bij de reserven van Hekelgem en hij trok me over de streep om de schoenen opnieuw aan te binden. Robby haakte intussen af, maar zelf zette ik door. Na een jeugdopleiding bij ErpErondegem en Jong Lede verzeilde ik lang in het Aalsterse cafévoetbal.”

Met Hekelgem zou je tegen de degradatie vechten, maar vooral tijdens de competitiestart kwamen jullie verrassend uit de hoek?

“Samen met een handvol ploegmaats werd ik overgeheveld van de B-ploeg in vierde provinciale naar de hoofdmacht in derde. Ik begrijp dat de buitenwereld sceptisch reageerde, maar we vormen een enorm hechte groep die voor elkaar door het vuur gaat. Dat weegt door in een teamsport. Onze jonge groep beschikt trouwens nog over groeimogelijkheden zodat ik niet bang ben voor de degradatie.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio