Mode

Antwerps ModeMuseum verpulvert record met 130.000 bezoekers

Antwerps ModeMuseum verpulvert record met 130.000 bezoekers

‘Inspirations’ Dries Van Noten Foto: Photo News

Het ModeMuseum Provincie Antwerpen in de Antwerpse Nationalestraat ontving in 2015 ruim 130.000 bezoekers. Dat is niet alleen een record, maar ook maar liefst 50.000 meer dan het jaar voordien. En dat hebben ze voor een groot stuk te danken aan Dries Van Noten.

Na het ModeMuseum in Hasselt kan ook het Antwerpse ModeMuseum 2015 afsluiten met een meer dan geslaagd rapport. De voornaamste succesfactor daarvoor was de expo ‘Inspirations’ rond het werk en de invloeden van de Antwerpse ontwerper Dries Van Noten. Die klokte immers af op 97.000 bezoekers.

In afwachting van een uitbreidingsoperatie beschikt het Antwerpse ModeMuseum momenteel niet over een permanent tentoongestelde collectie, maar enkel over tijdelijke expo's. Omdat het wisselen tussen expo's telkens heel wat werkzaamheden met zich meebrengt, is het museum niet het hele jaar open.

"Als je weet dat in 2015 het museum zowat drie maanden gesloten was voor de opbouw van nieuwe tentoonstellingen, wordt het aantal bezoekers des te indrukwekkender", klinkt het woensdag bij de provincie Antwerpen.

Naast "Inspirations" lokte ook de huidige expo "Footprint", rond de evolutie van schoenen in de mode en met exemplaren van onder meer Salvatore Ferragamo, Raf Simons, Vivienne Westwood en Walter Van Beirendonck, al heel wat volk. De nog tot 14 februari durende expo bereikte al 33.000 bezoekers.

"Laat deze cijfers een signaal zijn naar de stad om meer ruimte in de Modenatie ter beschikking te stellen voor het museum", zegt provinciaal gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens (N-VA), die hoopt dat de uitbreiding kan gerealiseerd worden tegen het geplande Antwerpse "Modejaar 2020".

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees