Leuven voert digitaal aanmeldsysteem in voor alle basisscholen

Leuven -

In Leuven is dinsdag het digitaal aanmeldsysteem van start gegaan waardoor ouders hun kinderen kunnen inschrijven in een basisschool. Met de invoering van dit systeem is het beeld van de kamperende ouders aan schoolpoorten in Leuven voortaan voltooid verleden tijd want alle basisscholen participeren aan het project.

De ouders die kinderen aanmelden, moeten minstens één en liefst drie scholen van hun voorkeur aanstippen. Het systeem kent de kinderen vervolgens een rangordenummer toe op basis van de afstand tussen de school en de woonplaats van het kind en in beperkte mate ook de afstand tussen school en de werkplaats van de ouders.

Alle scholen organiseren op 24 februari en 10 maart kijkdagen. Ouders van kinderen die al een broer en/of zus in een school hebben of kinderen van personeelsleden van de school kunnen zich al van 5 tot en met 26 januari inschrijven. Van 1 tot en met 21 maart kunnen andere kinderen worden aangemeld.

“Veel voordelen”

Het nieuwe systeem heeft volgens Onderwijsschepen Mohamed Ridouani (sp.a) veel voordelen. “Het maakt een einde aan het onrechtvaardigde kampeersysteem en waarborgt elke ouder ook een evenwaardige kans om zijn kind in te schrijven in de school naar keuze. Via het nieuwe aanmeldsysteem willen we ook werken aan een betere sociale mix over alle scholen heen”, aldus Ridouani.

De aanmelding en inschrijving van leerlingen verlopen hierdoor efficiënter voor de scholen, waardoor ook de administratieve werklast drastisch afneemt. Voor ouders die geen toegang hebben tot internet wordt hulp voorzien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees