CLUBNIEUWS. Vazquez vandaag naar Mexico, ook Praet verstuikt enkel

CLUBNIEUWS. Vazquez vandaag naar Mexico, ook Praet verstuikt enkel

Foto: photonews

Vazquez is tot nader order nog steeds speler van Club Brugge maar zijn transfer naar het Mexicaanse Cruz Azul kan vandaag wel eens in een stroomversnelling geraken. Bij Anderlecht houdt het blessurenieuws niet op, na Defour liep nu ook Praet een enkelblessure op. In Oostende blijven ze ambitieus: de kustjongens wilen Canesin langer aan zich binden én hopen nog steeds op Anderlecht-spits Conté. Uw dagelijkse portie clubnieuws uit eerste klasse is vandaag weer een hele brok:

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vazquez vandaag naar Mexico, goed nieuws van Meunier

CLUB BRUGGE Victor Vazquez reist vandaag met zijn gezin naar Mexico in de hoop zijn transfer naar Cruz Azul te kunnen afronden . De Spanjaard moet er nog medische tests afleggen alvorens hij een driejarig contract kan tekenen. Het is verder alleen nog wachten tot Club Brugge officieel meedeelt dat de nodige bankgaranties gearriveerd zijn, al zou dat volgens de entourage van de speler nu in orde moeten komen.

Thomas Meunier (enkel) kon gisteren probleemloos hervatten. Davy De fauw (griep) bleef binnen, net als Jelle Vossen, die opnieuw last heeft van zijn buikgriep. Oscar Duarte en Abdoulay Diaby hadden lichte hinder. Gisternamiddag trokken de meeste spelers op hun vrije namiddag naar de toeristische jachthaven Puerto Banus. Vandaag om 16 uur speelt blauw-zwart zijn eerste oefenmatch van deze stage tegen AZ, de ex-club van Ruud Vormer waar gewezen Anderlecht-coach John van den Brom aan het roer staat.(kvu)

Ook Praet verstuikt enkel, nog geen nieuwe rechtsachter

ANDERLECHT Gistermorgen moest ook Dennis Praet de training vroeger stoppen en ’s middags bleef de spelverdeler ook achter in het hotel. Ook hij sloeg zijn enkel om, maar de schade viel mee. ’s Middags trainde hij al individueel en vandaag kan hij terug het veld op met een ingetapete enkel.

De Braziliaanse rechtsback  Rafael Galhardo, die hoog op het verlanglijstje van Anderlecht staat, trainde gisteren niet met zijn club Gremio. Bij Santos, dat hem uitleent aan Gremio, bedraagt zijn jaarsalaris 950.000 euro. Hij moet minstens 1,5 miljoen euro kosten. “De kans is groot dat Rafael vertrekt”, zei Modesto Roma, de sportdirecteur van Santos, gisteren.(jug)

Oostende wil contract Canesin verlengen en wacht nog op Conté

KV OOSTENDE wil het contract van sterkhouder Fernando Canesin (23) verlengen. “We zijn aan het onderhandelen om hem langer bij ons te houden”, zegt sportief directeur Luc Devroe. “Hij  heeft nog 2,5 jaar contract bij ons, dus haast is er niet bij.” De Braziliaan kwam in  2014 voor naar verluidt 500.000 euro over van Anderlecht en ontpopte zich meteen als  publiekslieveling. Opvallend: paars-wit heeft wel nog aardig wat transferrechten van de speler in handen, tot mogelijk 50  procent. “Naast de contractverlenging denken we ook na om alle rechten op Canesin op te kopen”, zegt Devroe.

Op Ibrahima Conté is het nog even wachten. Anderlecht wil eerst nieuwe spelers halen voor het nog leden van de huidige kern van de hand doet. Oostende heeft wel een mondeling akkoord met de flankaanvaller. “Er staat niets op papier, maar normaal zouden de onderhandelingen met de speler geen problemen meer mogen vormen”, bevestigt Devroe.

Jali (knie) deed op de namiddagsessie de groepsopwarming mee. Cyriac (heup) werkte individueel. Antunes werkte in de fitness. Deze namiddag staat er een teamactiviteit op het programma. (gma)

Blessure Poulain ernstiger dan verwacht, transfer op de helling?

KV KORTRIJK De blessure Benoit Poulain lijkt ernstiger dan verwacht. De verdediger sukkelt nog altijd met een verrekking aan de buikspieren die hij opliep op het veld van AA Gent en kon nog niet voluit trainen. Gistermiddag trok de Fransman opnieuw richting Waregem, waar hij door een gespecialiseerde kinesist werd behandeld. Die buikspierblessure is mogelijk de reden waarom de Kortrijk-verdediger nog steeds geen akkoord vond met een nieuwe club. Poulain zelf wou voor de winterstop een beslissing, maar meldde zich maandag bij gebrek aan een akkoord gewoon bij KV Kortrijk.  (jve)

KV MECHELEN Matthys (enkel), De Witte (lies) en Kosanovic (voet) gaven gisteren opnieuw verstek voor de training, ze werkten apart met de kine. Net als Corryn, die op zijn bekken was gevallen. Matthys pikt allicht vandaag weer aan met de groep. Hij zal wel niet spelen in de oefenmatch tegen het Albanese Skenderbeu. Een aantal spelers maken vandaag al de negentig minuten vol. Morgen wordt er ook tegen ADO Den Haag geoefend. (dvd)

STVV speelde gisteren een oefenpot in La Manga tegen tweedeklasser Antwerp (0-0). Een weerzien dus met ex-Kanaries Dufer, Dequevy en Daeseleire. Voor de rust kreeg een nochtans vermoeid STVV enkele kansjes via Tchité en Boyamba. De Norre miste de beste mogelijkheid. Na de koffie stak Antwerp de neus aan het venster, zonder goals.

Tester Boyamba liet een matige indruk, positieve prestaties kwamen er van youngsters De Norre en De Sart. Ook goed nieuws was er van Sascha Kotysch. Hij speelde voor het eerst in elf maanden weer een helft mee met de A-ploeg.

RACING GENK Vanmiddag oefent Genk om 15.30 uur tegen het Nederlandse FC Twente. Peter Maes sprak met zijn collega René Hake af om twee partijen van één uur af te werken, zodat bijna iedereen van de A-kern wedstrijdritme kan opdoen.

De Finse nieuwkomer Jere Uronen, die een stevige conditionele achterstand heeft, komt zeker niet in actie. Thomas Buffel bleef gisteren in de voormiddag ziek in het hotel. Zijn acute darmstoornissen waren na de middag wel van de baan. Sandy Walsh haakte in de slotfase van de namiddagtraining uit voorzorg af met stramme spieren.(mg)

W-BEVEREN Bij Waasland-Beveren kampten op dag vier in San Pedro del Pinatar enkele spelers met lichte blessures. Langil (enkel) en Caufriez (adductoren) hielden het uit voorzorg bij een sessie in de fitness. Siebe Schrijvers (enkel) moest tijdens de ochtendtraining voortijdig naar de kant. Vandaag wordt bekeken of het trio opnieuw kan aansluiten bij de groep. (alve)

ZULTE WAREGEM zoekt nog een verdedigende middenvelder en denkt aan Ahmed El Messaoudi (20). Die wordt door Lierse verhuurd aan Standard, maar komt daar amper aan de bak, in totaal nog maar 114 minuten. Essevee had al contact met de entourage van de speler. Het bewandelt wel nog andere pistes voor die positie.

Gisteren trainden de mannen van Dury één keer, maar het werd wel een uitgebreide sessie.  Ekangamene (knie) en Canda (lies) stopten wat vroeger uit voorzorg. In de namiddag trokken de spelers naar de wellness. (dvd)

MOESKROEN Valentin Viola staat op de radar van Moeskroen. De 24-jarige Argentijn – eigendom van Sporting Lissabon – moet de aanvallende versterking worden. Marquet hervatte de groepstraining, Michel (dij) trainde individueel en Badri (enkel) bleef binnen. Manea (rug) moest de voormiddagtraining staken. De spelers kregen gistermiddag een golfinitiatie.(gma)

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.