Veiligste drone ter wereld komt uit België (en crasht meteen)

De Belgische start-up Fleye heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas de ‘veiligste drone ter wereld’ voorgesteld. Tijdens een test van een BBC-reporter stortte het prototype echter meteen neer. “Maar dit bewijst nog maar eens hoe veilig het ding wel is."

mtm

BBC-reporter Jen Copestake was bezig met een test van de Belgische drone. “De propeller is omhuld met schuim en zit in de bolvormige drone verwerkt. Daardoor is het perfect veilig”, zegt ze terwijl met haar rechterhand naar de vliegende drone grijpt. De drone valt echter uit en valt op de grond. Kapot.

Na een korte onderbreking was de drone weer hersteld. “Dat kan makkelijk met wat tape en lijm”, aldus Copestake. “Want alle reserveonderdelen kunnen geprint worden met een 3D-printer.”

Volgens de BBC-reporter was de crash niet zo erg. Meer nog, volgens haar zette het ‘ongeval’ haar stelling alleen maar kracht bij. “Hierdoor kon ik bewijzen hoe veilig het gebruik van de drone wel was. Ik had geen schrik dat het toestel me pijn zou doen. Het gaat ook nog maar om een prototype, de definitieve versie zal gemaakt worden van steviger plastic en zal onder meer sensoren en een sonar bevatten.”

Met deze video stelde Fleye de drone voor:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen