Juf keert terug naar De Blokkendoos: "Dit is mij allemaal afgepakt"

Antwerpen - Magalie Alpaerts, de voormalige kleuterjuf van De Blokkendoos in Antwerpen, die in 2013 beschuldigd werd van seksueel misbruik, moet buiten vervolging worden gesteld. Dat heeft het parket-generaal vandaag aan de kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd. In een gesprek met VRT Nieuws zegt ze dat ze vermoedt dat er wel kinderen misbruikt zijn, al blijft onduidelijk door wie.

In 2013 ontstond er wekenlange oproer aan kleuterschool De Blokkendoos. Joelende ouders eisten het vel van juf Magalie, die ze beschuldigden van aanranding van hun kinderen. De school moest zelfs een tijdje noodgedwongen de deuren sluiten.

Juf Magalie, toen 23 jaar, zag zich gedwongen om haar schoolloopbaan te beëindigen. Intussen lijkt ze gezuiverd van alle blaam. Het parket-generaal heeft vandaag aan de kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om de voormalige kleuterjuf buiten vervolging te stellen.

Wanneer de vrouw voor de VRT-reportage terugkeert naar de school, herbeleeft ze die zwarte periode. "Hier besef ik hier hoe hard ik die kinderen mis", zucht Magalie. "Dit is mij allemaal afgepakt."

"Vaak dacht ik: foert, dit wil ik niet meer. Laat het maar. Ik zou ook in de auto kunnen stappen en ergens tegen kunnen rijden, dan is alles voorbij, maar dat mag je niet doen."

Het onderzoek sluit niet uit dat er kinderen seksueel werden misbruikt. En ook Magalie zelf gaat daarvan uit, maar ze heeft er het raden naar door wie dat is gebeurd. "Het moet ergens vandaan komen. Maar de vraag is dan: wie is de schuldige? Ik kan u daar geen antwoord op geven, maar misschien blijkt uit verder onderzoek wel wie het gedaan heeft."

De rechter zal in februari een definitieve uitspraak doen in de zaak. Dan zal moeten blijken of ze al dan niet terecht voor feiten van misbruik werd beschuldigd. Magalie werd eerder al onschuldig verklaard, maar enkele ouders gingen daartegen in beroep. Het bleek te gaan om kinderen die niet in haar klas zaten en de feiten zouden over de middag gebeurd zijn, toen de juf niet in contact was met de mogelijke slachtoffertjes. De dokter kon ook geen bewijzen van seksueel misbruik vaststellen.

 

Corrigeer

NIEUWS