Cavendish start olympisch jaar op piste met een domme val

Mark Cavendish wil als baanwielrenner schitteren op de Olympische Spelen van Rio. De nieuwbakken kopman van Dimension Data startte zijn olympisch jaar op de piste echter met een domme val in Manchester.

In een Olympisch jaar is het van enorm belang om veel op de piste te oefenen. Cavendish startte daarom op 2 januari in de Revolution Cycling Series in Manchester. Cavendish reed er met de Britse ploeg een ploegenachtervolging tegen een team van Wiggins.

Nog voor het startschot liep het echter mis: toen 'Cav' zijn helm wilde goed zetten, schoof zijn fiets onderuit. Zonder veel erg gelukkig en de Britse spurtbom kon gewoon starten.

Aan de zijde van Chris Latham, Ollie Wood en Kian Emadi was Cavendish echter kansloos tegen Steven Burke, Owain Doull, Jon Dibben en Andy Tennant. Het team van Wiggins won met een seconde voorsprong.

Dat Cavendish echter wel al de smaak te pakken heeft als pistier, bewees hij in de ploegenafvalling waar hij won aan de zijde van Marc Hester.

Alvorens zich op de weg te storten, rijdt Cavendish halfweg februari nog de UCI World Cup in Hong Kong, zijn eerste optreden voor Groot-Brittannië op de piste sinds 2009. In 2005 en 2008 werd hij wereldkampioen ploegkoers op de baan: samen met Robert Hayles in 2005, met Bradley Wiggins in 2008.
 

 

Corrigeer