Kosanovic voor 4,5 jaar naar Standard

Kosanovic voor 4,5 jaar naar Standard

Foto: Photo News

Standard heeft aan het langste eind getrokken in de strijd om KV Mechelen-verdediger Milos Kosanovic. De twee clubs vonden na enkele dagen onderhandelen dan toch een akkoord. Kosanovic ondertekent op Sclessin een contract van viereneenhalf jaar.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

"Zowel met de speler als met beide clubs is daarover een akkoord", liet KV Mechelen donderdag weten. De linksbenige Serviër zit voorlopig wel nog op stage in Marbella, waar Malinwa momenteel een oefenmatch speelt. Kosanovic is er als toeschouwer aanwezig tussen zijn ex-ploegmaats. Hij voetbalde twee jaar voor geel-rood.

“Ik probeerde hem nog te overtuigen om te blijven, maar zonder succes”, zei KVM-voorzitter Johan Timmermans gisteren nog over de nakende transfer van de centrale verdediger. “Alleszins: als alles rondkomt, zal dit onze meest lucratieve transfer ooit zijn, nog ­lucratiever dan die van Obradovic.” Voor hem vingen de Maneblussers ruim twee miljoen euro.

Timmermans benadrukte wel dat dit de enige uitgaande transfer wordt bij Malinwa. En er staat ook al een vervanger voor Kosanovic klaar. “Daar drong de coach op aan. Als Kosanovic vertrekt, moet de nieuwe speler (uit het buitenland, nvdr.) volgende week kunnen meetrainen en tegen Westerlo al kunnen spelen.”

Corrigeer