Coucke ‘geschrokken’ van houding Anderlecht

Coucke ‘geschrokken’ van houding Anderlecht

Foto: Photonews

In een opmerkelijk interview op de stageplaats van KV Oostende in Spanje heeft Marc Coucke een prik uitgedeeld aan Anderlecht, nu coach Besnik Hasi bezwaar maakt tegen een overstap van Conté naar KVO.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“We waren een mooie samenwerking begonnen, maar je moet elkaar dan wel wat gunnen,” zegt Coucke, die zegt zowel “gevleid als in shock te zijn” door de houding van Hasi. De Anderlecht-coach, had onlangs gezegd niet te staan springen om een directe concurrent als KV Oostende nog meer te versterken. Een verwijzing naar de verschillende spelers die al de overstap maakten van Brussel naar de kust. Denk maar aan Canesin, Lukaku, Cyriac, en straks wellicht dus ook Ibrahima Conté. Een samenwerking tussen twee clubs die niet op papier staat, maar op bestuursniveau wel degelijk speelt. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en sportief directeur bij Oostende Luc Devroe zijn goeie vrienden.

Des te verrassend is het dat Coucke zich nu zo uitlaat over Hasi en Anderlecht. “Ik schrok ervan hoe snel de perceptie is veranderd. Ik zit zo totaal niet in elkaar”, aldus Coucke, die ondervindt hoe Oostende zijn plaatsje aan de top van het Belgische voetbal niet zonder slag of stoot verovert. “Blijkbaar ligt het bij sommige ploegen moeilijk dat we er zo snel zijn bijgekomen.”

Of dat betekent dat de samenwerking met Anderlecht straks stopgezet wordt? Coucke: “Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.” De uitspraken van Coucke moeten ook genuanceerd worden: Anderlecht en Oostende zullen de banden niet gauw doorknippen. Dat er soms wat wrevel is nu ze dichter bij elkaar staan in het klassement is niet onlogisch. Zo wil KVO dat Anderlecht afstand doet van de 50 procent transferrechten die ze nog hebben op Canesin. Daarnaast zijn beide clubs nog altijd geïnteresseerd in Poulain van Kortrijk… Ook op de Zuid-Amerikaanse markt waar beide teams gingen scouten, kan nog overlegd worden over spelers.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.