Vader Hazard: “Eden speelt te veel wedstrijden”

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eden Hazard vierde gisteren zijn 25ste verjaardag in een revalidatieruimte van Chelsea. Geen enkele topspeler speelde meer wedstrijden op het hoogste niveau dan de nummer tien van de Blues, berekende onze krant. “Eden raakte geblesseerd omdat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld”, zegt zijn vader Thierry.

Bart Lagae

Volgens Thierry Hazard speelt zijn zoon te veel wedstrijden speelt, en heeft dat veel te maken met met de moordende voetbalkalender. “Eden heeft nu twee blessures kort achter elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat zijn huidige liesblessure verband houdt met de blessure die hij eerder opliep aan de heup. Die blessures ­komen er omdat hij veel wedstrijden speelt.”

Chelsea-trainer Guus Hiddink laat vandaag op een persconferentie weten hoelang Hazard onbeschikbaar is. De Belg blesseerde zich zondag aan de lies in de wedstrijd op Crystal Palace. Hij probeerde nog vijf minuten op de ­tanden te bijten, maar vroeg dan toch om zijn vervanging. Een scan bracht geen scheur aan het licht, maar vader Thierry hoopt dat zijn zoon de tijd neemt om terug te komen.

Klaar voor EK

“Eden speelt een soort voetbal waar je honderd procent voor moet zijn. Daarom hoop ik dat hij de tijd neemt om weer topfit te raken. Hij is op een leeftijd dat hij zijn seizoen en zijn wedstrijden verstandig moet indelen.”

De cijfers die onze krant gisteren publiceerde, kwamen ook Thierry Hazard ter ore. “Maar weinig spelers hebben de voorbije jaren zoveel gespeeld als mijn zoon.”

Op zijn 25ste verjaardag heeft Hazard meer wedstrijden op de teller dan toppers als Cristiano Ronaldo en ­Lionel Messi. Ook Wayne Rooney, die op zijn zestiende debuteerde bij Manchester United, komt niet aan het aantal van de Belg. Sinds zijn 18de (in 2009) speelt Hazard meer dan zestig wedstrijden per jaar. En daar moet hij stilaan rekening mee houden. Zeker in een jaar waarin een groot tornooi op stapel staat.

“Eden wil klaar zijn voor het EK”, zegt vader Thierry. “Maar het enige waar hij zich nu op concentreert, is snel weer fit te worden en wedstrijden te spelen. Ook met Chelsea heeft hij nog ­ambities. Een titel winnen is misschien moeilijk, maar de top drie is wel nog mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen