Jonge ondernemers willen bijenkasten op daken van bedrijven zetten

Aalsterse honing-gin gaat internationaal

Olivier Roels en Michaël Van Lent plaatsten onder meer bijenkasten op een dak aan de Dendermondsesteenweg in Aalst. Foto: if

Aalst -

Aalstenaars Olivier Roels (27) en Michaël Van Lent (25) gaan honing van over de hele wereld verzamelen om te verwerken in hun nieuwe gin, genaamd Save The Queen. Het duo wil bovendien bedrijven uit de ruime regio betrekken in hun bijenverhaal.

“Zonder bijen overleeft de natuur niet, en verdwijnt het groen uit de steden. Het is de problematiek rond bijensterfte die ons vorig jaar aangezet om zelf imker te worden”, vertelt Olivier Roels uit Aalst. Hij en zijn kameraad Michaël Van Lent plaatsten twee bijeenkasten op een dak aan de Dendermondsesteenweg. In augustus was er al 80 kilogram honing verzameld, en dat bracht de vrienden op ideeën.

“We kunnen dat natuurlijk niet allemaal zelf opeten”, gaat Roels verder. “Toevallig zijn we allebei fan van lekkere dranken, dus spraken we Patrick Van Schandevijl, zaakvoerder van likeurstokerij De Moor in Aalst, aan met de vraag of hij op basis van de honing een gin kon bedenken.”

INFO

Een fles Save The Queen is in Aalst verkrijgbaar bij De Moor aan de Gentsesteenweg en kost 43,95 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio