SP.A-boegbeeld Jeanine Meeus verliest strijd tegen kanker

SP.A-boegbeeld Jeanine Meeus verliest strijd tegen kanker

Jeanine Meeus werd 71. Foto: hns

Scherpenheuvel-Zichem -

Jeanine Meeus (71), een van de boegbeelden van SP.A in Zichem, is overleden na een slepende ziekte.

Na een lange strijd tegen borstkanker is Jeanine Meeus, decennialang een sterkhouder van SP.A, gisteren overleden in Zichem. Meeus was een bijzonder geëngageerde vrouw. Ze was lid van zowat alle socialistische verenigingen en zette zich jarenlang in voor de organisatie van het carnaval in Zichem. De laatste jaren moest ze echter steeds vaker afhaken omdat haar gezondheid het liet afweten. “Voor de partij is het overlijden van Jeanine een heel groot verlies”, zegt fractieleider van SP.A Scherpenheuvel-Zichem Paul Bosmans. “Jeanine was een grote dame die zich niet alleen voor haar eigen dorp Zichem inzette, ze engageerde zich voor de ganse fusiegemeente.”

Haar vader was tot zijn overlijden in 1966 gemeenteraadslid in Zichem. Na diens overlijden werd ze door de toenmalige SP gevraagd zijn engagement verder te zetten. Ze was toen amper 20 jaar. Drie jaar later was ze al lijsttrekker. Van 1982 tot 1994 was ze schepen van Onderwijs en in 2000 zelfs kandidaat-burgemeester. Hoewel ze rond 2006 gebroken had met de partij, heeft ze zich daarna opnieuw verzoend.

Op de website van de begrafenisondernemer neemt Meeus zelf afscheid. Ze kondigt aan dat er geen afscheidsplechtigheid georganiseerd zal worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio