VOETBAL1STE PROVINCIALEKFC DIEST - VK LIEDEKERKE - Veertiger Nico Van Den Borre viert verrassende comeback

“Meteen aanvaard in de groep”

“Meteen aanvaard in de groep”

Nico Van den Borre: “Ik probeer te fungeren als rustbrenger.” Foto: dsj

Liedekerke -

In de Denderleeuwse school IKSO en in de scholengemeenschap Denderland mag men trots zijn op directeur Nico Van Den Borre (42) die de draad opnieuw opnam bij VK Liedekerke waar hij op het veld mee de lijnen moet uitzetten.

Op het einde van vorig seizoen werd je uitgewuifd bij Liedekerke, maar coach Steven Bellemans wil steeds de sterkste elf opstellen en daar behoor jij verrassend opnieuw bij?

Nico Van Den Borre: “Eigenlijk was Jeroen Stas de hoofdschuldige van mijn onverwachte comeback. De Liedekerkse B-ploeg verkeerde in degradatienood en Stas zocht een speler om de ploeg op sleeptouw te nemen. Ik bond de schoenen opnieuw aan en mijn missie slaagde. De voorbije weken trainde ik ook mee met de A-ploeg waar coach Steven Bellemans met een resem blessures kampt. Ik werd meteen aanvaard in de groep en ben de ploegmaats dankbaar. Zonder hun steun zou ik geen comeback kunnen maken. Een verplaatsing naar Diest is geen geschenk om een comeback te vieren.”

Waarom blies je anderhalf jaar geleden de aftocht aangezien je nu opnieuw de redder in nood bent?

“In juli stonden er 42 kaarsjes op mijn verjaardagstaart. Je denkt dan toch wel eens aan het mogelijke jaar te veel, maar blijkbaar is de voetbalhonger nog steeds voldoende groot om me de opofferingen van de trainingen te blijven getroosten. De doorbraak van mijn neefje Arne Van Den Borre speelde ook wel een rol. Niemand had ooit gedacht dat ik samen op het oefenveld zou staan met de zoon van mijn broer, maar dat is best leuk. Ik bleef steeds verder voetballen in de zaal waardoor ik conditioneel op peil bleef. Uiteraard is mijn snelheid afgebot. Met de snelheid van uitvoering heb ik evenwel nog steeds geen problemen. Ik probeer op Diest met mijn ervaring als rustbrenger te fungeren zoals coach Bellemans dat verlangt.”

Intussen ben je niet alleen directeur van het Denderleeuwse college, maar ook van de overkoepelende scholengemeenschap Denderland?

“Het betreft een samenwerking met Sint-Franciscus Roosdaal en de Ninoofse scholen Heilige Harten en het Sint-Aloysiuscollege met het oog op schaalvergroting wat kostenbesparend werkt. Die samenwerking loopt vlot en zorgt voor vele voordelen. Ik zorg voor de coördinatie van de nauwe samenwerking tussen die scholen. Als directeur draag ik ook graag uit dat een gezonde geest best functioneert in een gezond lichaam. Indien ik bij VK Liedekerke mijn steentje kan bijdragen, zou dat best leuk zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio