Bewakingsbeelden tonen Abdeslam in bar vlak voor hij zich opblaast

Op nieuwe beelden vlak voor de aanslagen van 13 november in Parijs, is te zien hoe Brahim Abdeslam café Voltaire binnenstapt. Enkele tellen later blies hij zichzelf op. Op andere bewakingsbeelden is onder meer te zien hoe Abdelmahid Abaaoud die avond de metro neemt en schijnbaar onbewogen met de handen in de zakken rondloopt.

De 31-jarige Brahim Abdeslam, een Fransman die in Molenbeek verbleef, bracht zichzelf tot ontploffing in de bar Comptoir Voltaire. Het is bijna onbegrijpelijk hoe hij daarbij enkel zichzelf om het leven bracht. Tot voor kort werd aangenomen dat hij voor het restaurant begon te knoeien met zijn bommengordel en hij allicht vroeger dan gepland stierf. Maar op de beelden is nu te zien dat hij zich in het restaurant zelf bevond. Brahim Abdeslam is de broer van de nog voortvluchtige Salah Abdeslam.

Lees verder onder de foto.

Bij andere bewakingsbeelden waar het Franse 'Info M6' beslag op kon leggen, is te zien hoe de broers Abdeslam en Mohamed Abrini in de Aalststraat in Brussel in de zwarte Seat stappen, die hen naar Frankrijk bracht.Dat zou op 12 november om 3.20 uur gefilmd zijn door bewakingscamera's.

Lees verder onder de foto's.

Salah en Brahim Abdeslam en hun chauffeur Mohammed Abrini zijn daarna te zien in een winkel bij een tankstation aan de Frans-Belgische grens. Daar kopen ze iets om te eten.

Lees verder onder de foto's

Daarna trokken de terroristen naar Alfortville en Bobigny, waar ze zich in hotelkamers hebben voorbereide op de aanslagen de avond nadien.

'Info M6' wist daarnaast ook de hand te leggen op beelden uit de metro van die 13de november in Parijs, waarop Abaaoud in een metrostation in Montreux rondloopt. Abaaoud wordt gezien als een van de planners van de aanslagen in de Franse hoofdstad. Hij dacht de aanval mee uit, koos de locaties en sloeg op diezelfde vrijdag 13 november vermoedelijk zelf ook toe in Parijs. Wellicht nam hij deel aan de dodelijke raids op enkele restaurants in Parijs.

Hij stond ook in contact met de terroristen in Le Bataclan, maar wist daarna te ontkomen. De politie startte meteen een klopjacht en vond hem in Saint-Denis, waar hij in het appartement van Hasna Ait Boulahcen doodgeschoten werd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S