“Trouwen was Liesbeths grootste wens. Het was het laatste wat ik voor haar kon doen”

Joeri (44) en Liesbeth (41) geven elkaar het jawoord, drie uur voor zij sterft aan een hersentumor

Brugge -

Amper drie uur duurde het huwelijk van Joeri en Liesbeth. Ze trouwden donderdagmiddag om 14 uur in een ziekenhuis in Brugge. Liesbeth straalde nog één keer, met alle energie die haar typeerde. Daarna stierf ze aan een hersentumor, die pas enkele ­dagen eerder was ontdekt.

“Zij wou altijd al trouwen. Acht jaar plaagde ze me ermee. Niet dat ik niet wou trouwen, verre van. Voor mij was Liesbeth de mooiste vrouw ter wereld. Maar er was altijd wel een reden om mijn vraag uit te stellen. We hadden net een huis gebouwd, trouwen kost veel geld... Ik wou haar een uniek feest geven, hé. Met alles erop en eraan. Eerst nog een beetje sparen en dan zou ik op m’n knieën gaan. Man, wat beklaag ik me dat ik de vraag niet eerder heb gesteld.”

Joeri Vandekerckhove (44) uit Gistel trouwde uiteindelijk toch met Liesbeth Luyts (41). Donderdagmiddag. Halsoverkop. Een hersentumor had alle plannen in een stroomversnelling gebracht. “Woensdagmiddag zeiden de dokters dat ze nog een paar dagen te leven had”, zegt Joeri. “Zomaar, uit het niets. Het laatste wat ik nog voor haar kon doen, was met haar te trouwen. Want dat was altijd al haar vurigste wens.”

Hij kocht trouwringen, zorgde voor een mooie witte jurk, liet een kapper naar het ziekenhuis komen, en zelf stak hij zich strak in het pak. Hun achtjarige dochtertje Kyenta en Joeri’s andere dochter Shauny waren bruidsmeisjes. “Ze waren in het wit gekleed en hun haren waren in krulletjes”, zegt Joeri. “Liesbeth wou dat zo. Ze had het zich altijd zo voorgesteld.”

Donderdag om 14 uur werd het huwelijk in de ziekenhuiskamer door een schepen van Brugge ingezegend. “We hebben de traditionele geloften uitgesproken”, zegt Joeri. “De woorden Tot de dood ons scheidt kreeg ik maar moeilijk over mijn lippen. Maar Liesbeth was gelukkig. Door de medicatie was ze op dat moment helder. Ze fleurde helemaal op en straalde nog één keer helemaal.”

Drie uur na het huwelijk is Liesbeth gestorven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees