Fit & Gezond

Eten voor het sporten of niet?

Eten voor het sporten of niet?

Foto: Shutterstock

Over sporten met een lege maag bestaat heel wat verwarring. Eet je nu echt beter wat voor je gaat rennen of doe je dit beter met een lege maag? Uit Brits onderzoek blijkt nu dat er geen eensgezind antwoord bestaat, dat verschilt namelijk voor mannen en vrouwen. Vrouwen kunnen beter wel wat eten om de ververbranding te stimuleren, mannen blijven beter nuchter.

De hoeveelheid vet die je verbrandt tijdens het sporten is afhankelijk van wat je eet voor of na het sporten, dat heeft een onderzoek van de Britse universiteit van Surrey uitgewezen. Maar nu blijkt ook nog eens dat al dan niet eten voor een sportieve inspanning bij mannen een vrouwen een ander effect heeft op de vetverbranding.

Zo mogen vrouwen wel koolhydraten opnemen voor het sporten, omdat zij nu eenmaal sneller vet verbranden dan koolhydraten. Mannen doen dit met het oog op een optimale vetverbranding beter niet, omdat zij sneller koolhydraten verbranden dan vet. De inname van koolhydraten houden zij het best voor na het sporten. Vrouwen eten dan weer best geen koolhydraatrijke maaltijd onmiddellijk na het sporten, de koolhydraten worden dan net wel sneller verbrand dan vet.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees