U denkt dat Sven Nys op het BK record van Liboton evenaart

Zondag valt de beslissing over wie zich een jaar lang Belgisch kampioen mag noemen. Vorig jaar ging Klaas Vantornout na een incidentrijke cross lopen met de Belgische driekleur, maar dit jaar dicht u Vantornout weinig kans toe op een verlenging van de titel. De meeste stemmen gingen naar Sven Nys, die dit jaar de fiets aan de haak hangt. Wout Van Aert volgt op korte afstand, met 4% minder stemmen achter zijn naam. Stemmen kan nog steeds, onderaan dit artikel!

BK Veldrijden op Sportwereld.be

36% van de 11282 stemmen (4062 in totaal) gingen naar Sven Nys. Onze lezers gunnen de Kannibaal uit Baal duidelijk een afscheid met de Belgische trui, een prijs die Nys al negenmaal won. Als Sven Nys zondag wint, is het zijn tiende Belgische kampioenentrui, hij doet daarmee even goed als Roland Liboton. Die pakte van 1980 tot 1989 tienmaal op rij de Belgische titel.

34% van de stemmen gaat naar Wout Van Aert, slechts 15% denkt dat Tom Meeusen zich zondag in Lille kroont tot Belgisch kampioen. Het drietal heeft een voorsprong op onder meer Kevin Pauwels of Klaas Vantornout.

 
Corrigeer