Dertiger rijdt in op politiecontrole, vlucht en breekt been

Dertiger rijdt in op politiecontrole, vlucht en breekt been

Foto: Archief

Beringen / Ham / Tessenderlo -

Een 30-jarige man uit Ham is vrijdagavond opgepakt nadat hij was ingereden op een politiecontrole in Tessenderlo. De bestuurder, die geen rijbewijs had, wist de agenten die achter hem aan gingen voor te blijven maar reed zich uiteindelijk toch vast in een bos in Koersel (Beringen). Tijdens zijn vlucht liep de man een zware beenbreuk op.

Omstreeks 22 uur wilde een agent in de Diesterstraat in Tessenderlo een Subaru Impreza tot stilstand brengen om de bestuurder ervan aan een alcoholcontrole te onderwerpen. Daarop vertrok die met gierende banden.

Even later werd de wagen opnieuw opgemerkt ter hoogte van het marktplein, waar verschillende voertuigen stonden aan te schuiven voor een tweede politiecontrole. Agenten zagen hoe de bestuurder de andere wagens probeerde in te halen en maanden hem aan te stoppen. Dat deed hij, maar al gauw gaf hij aanhoudend veel gas en vertrok hij toch. De man probeerde in te rijden op twee inspecteurs. Een van hen loste een schot om de automobilist te doen stoppen maar die slaagde er toch in om tussen de agenten door te rijden.

Achtervolging

Slechts enkele minuten later zagen agenten in Beringen de verdachte rijden op de Nieuwendijk. Samen met de opgeroepen versterking, zetten ze de achtervolging in. Uiteindelijk reed de bestuurder zijn Subaru, ondertussen met gedoofde lichten, vast op een bosweg ter hoogte van de Heihoevenweg in Koersel (Beringen). De bestuurder liep weg, zijn passagier gaf zich onmiddellijk over.

Later op de avond werd ook de wegpiraat zelf gevonden. Hij was tijdens zijn vlucht gevallen en had daarbij zijn been gebroken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder, een 30-jarige man uit Ham, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees