Massale valpartij ontsiert BK beloften: topfavoriet Iserbyt sneuvelt, ploegmakker Aerts wint

Eli Iserbyt Foto: Belga

Het BK veldrijden bij de beloften werd zondag ontsierd door een massale valpartij bij de start. Slechts enkele renners slaagden erin weg te rijden. De organisatie besliste meteen de wedstrijd stop te zetten en een nieuwe start te organiseren. Grootste slachtoffer werd topfavoriet Eli Iserbyt, die niet meer aan de start kwam. Thijs Aerts kroonde zich uiteindelijk tot de nieuwe Belgische kampioen

BK Veldrijden op Sportwereld.be

De wedstrijd in Lille werd ontsierd door een massale valpartij meteen na de start en dus besliste de jury om de cross stil te leggen en een nieuwe start werd genomen. Eli Iserbyt was het voornaamste slachtoffer. Even was er sprake dat de topfavoriet naar het ziekenhuis zou gebracht worden, maar na plaatselijk onderzoek bleek zijn blessurelast mee te vallen. Geen breuken voor de kopman van het Telenet-Fidea Cycling Team, wel schaafwonden en hij klaagde over pijn aan elleboog en heup.

Een nieuwe start werd gegeven en het was Daan Hoeyberghs die de eerste ronde voor zijn rekening nam. Al vrij snel kregen we een groepje met vier renners op kop: Hoeyberghs in de tang met drie beloften van Telenet-Fidea: Daan Soete, Quinten Hermans en Thijs Aerts.

Toen Daan Soete versnelde halfweg cross, moest Hoeybergs diep in zijn krachten tasten. Hij dichtte het gaatje en Thijs Aerts zag zijn kans schoon en versnelde op zijn beurt. Lange tijd schommelde de voorsprong rond 10 seconden, maar bij het ingaan van de laatste ronde moest Hoeyberghs dan toch het hoofd buigen en steeg de bonus naar 16 seconden. Dat volstond voor de Belgische titel voor Thijs Aerts, jongere broer van revelatie Toon Aerts. In het slot versnelde Soete en reed hij naar zilver. Door een foutje in de zandstrook moest Hoeyberghs ook het brons laten aan Quinten Hermans, één, twee en drie dus voor Telenet-Fidea.

Eerlijke Aerts: “Maakte geen kans op kampioenentrui als Iserbyt was gestart”

“Ik denk niet dat ik kans had gemaakt op die driekleur indien Eli was gestart”, geeft de jongere broer van Toon Aerts toe die geen averij opliep bij de valpartij. “We hadden een andere koers gekregen. Nu goed, helemaal als een verrassing komt dit niet. In Baal stond ik ook al op het podium, ik kan wel heel specifiek naar een kampioenschap toeleven.” (lees de volledige reactie hier).

 

Corrigeer