Van der Poel kampioen in Nederland, Taramarcaz laat zich verrassen

Van der Poel kampioen in Nederland, Taramarcaz laat zich verrassen

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel heeft zondag zijn Nederlandse titel veldrijden met succes verdedigd. De twintigjarige wereldkampioen moest vol aan de bak in de verwachte tweestrijd met Lars van der Haar, maar plaatste drie ronden voor het einde een beslissende aanval op het zware stuk in het mulle zand op het NK-parcours in Hellendoorn. Van der Haar kon het moordende tempo van zijn concurrent niet volgen en moest genoegen nemen met het zilver.

BK Veldrijden op Sportwereld.be

Net als in België met Wout van Aert kwam er in Nederland dus de verwachte winnaar uit de bus. Eind januari zakken Van der Poel en Van Aert dan ook als topfavorieten af naar het WK veldrijden, dat in Heusden-Zolder gereden wordt. Van der Poel heeft er zijn wereldtitel te verdedigen. Vorig jaar toonde de Nederlander zich in het Tsjechische Tabor sterker dan Van Aert.

Taramarcaz laat zich verrassen, Walsleben en Mourey aan het feest

Lars Forster heeft zich in Dagmersellen voor de eerste keer in zijn carrière tot Zwitsers kampioen veldrijden bij de mannen elite gekroond. Topfavoriet en titelverdediger Julien Taramarcaz moest vrede nemen met de tweede plaats, Nicola Rohrbach kwam als derde over de meet. Lukas Flückiger, de kampioen van 2014, finishte op de vierde plaats.

Philipp Walsleben heeft in Vechta zijn zesde Duitse titel in het veldrijden veroverd. De 28-jarige beloftenwereldkampioen van 2009 haalde het van Sascha Weber en uittredend kampioen Marcel Meisen. Vorig jaar moest Walsleben in Borna nog vrede nemen met de derde plaats, na Meisen en Weber.

In Frankrijk was Francis Mourey al voor de negende keer aan het feest. In de modderpoel van Besançon haalde de 35-jarige Mourey het nipt van Clément Venturini. De derde plaats was voor John Gadret. Vorig jaar ging de Franse titel naar Clément Lhotellerie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.