VeldrijdenVrouwen-beloften Belgisch kampioenschap - Femke Van den Driessche strikt na de Europese nu ook de Belgische beloftentitel

“Ik mocht hier niet afgaan”

“Ik mocht hier niet afgaan”

Femke Van den Driessche in haar nationale driekleur die ze maar zelden zal mogen aantrekken. Foto: Marc Van Hecke

Aalst -

Femke van den Driessche eindigde tussen de eliterensters op een knappe vijfde plaats, goed voor de allereerste beloftentitel bij de vrouwen die in het veldrijden werd uitgereikt. Hiermee geeft de Aalsterse crossmeid haar seizoen nog wat meer kleur.

Enkele weken geleden kroonde de 19-jarige renster van Kleur op Maat-No Drugs zich in het Nederlandse Huijbergen ook al tot Europese kampioene. Vermits de UCI eind januari voor de eerste keer ook een wereldkampioenschap organiseert voor de verschillende reeksen bij de vrouwen (nieuwelingen, junioren, beloften en elite) lanceerde de Belgische Wielrijdersbond deze opsplitsing voor de eerste keer tijdens de Belgische titelstrijd. En dus mocht Femke van den Driessche bij de beloften de driekleur om de lenden trekken.

“Met deze beslissing van hogerhand ben ik uiteraard tevreden. Vijfde eindigen tussen de elite is mooi maar geef me toch maar de driekleur bij de -23. Dat zet mijn prestatie toch wat extra in de verf”, vertelde ze na afloop.

“Of dit een verwachte titel was? Och, ik wist natuurlijk wel dat ik als topfavoriete van start ging maar ik had ook wel oog voor Laura Verdonschot. Haar moest ik goed in het oog houden. Ik had vooraf eigenlijk ook wel veel stress. Als Europese kampioene kon ik het me niet veroorloven om hier af te gaan. Dat speelde wel in mijn hoofd. Maar het liep finaal allemaal goed af”, aldus Femke van den Driessche die haar trui in de komende wedstrijden wel niet zal mogen dragen want aparte wedstrijden voor beloften bestaan er nu niet. Ze moet telkens deelnemen aan de wedstrijden bij de elite.

“Het is jammer dat ik mijn driekleur niet zal kunnen dragen maar ik ga me toch eens bij de Wielerbond vragen of er geen mogelijkheid bestaat om mijn titel visueel te tonen.”

Femke van den Driessche mikt na de Europese en de Belgische titel nu ook resoluut op de wereldtitel. “Ik hoop de conditie inderdaad nog een drietal weken aan te houden. Ik geef toe dat de regenboogstrijd al een tijdje in mijn hoofd speelt. Maar de concurrentie zal wel beduidend groter zijn. Daar hou ik wel rekening mee”, lachte een gelukkige Belgische kampioene die haar keuze voor het veldrijden nog eens benadrukte. “Het staat intussen meer dan ooit vast dat ik me in het veldrijden zal blijven vastbijten. Vroeger heb ik nog wel even getwijfeld maar nu is mijn beslissing onomkeerbaar. Mijn toekomst ligt meer dan ooit in het veld.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio